Premiera „Zeul măcelului“, de pe Broadway la „Alecsandri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Sandu şi Constantin Puşcaşu joacă în „Zeul Măcelului“
Oana Sandu şi Constantin Puşcaşu joacă în „Zeul Măcelului“

Comedia regizată de Cristian Hadji-Culea a obţinut Premiul „Laurence Olivier" pentru cea mai bună comedie a anului.

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri" prezintă în această seară, de la ora 18.00, un spectacol în premieră pe ţară. Este vorba despre comedia scrisă de Yasmina Reza, „Zeul măcelului". Regizorul este nimeni altul decât directorul teatrului, Cristian Hadji-Culea.

„Piesa este o comedie de foarte bună calitate, captivantă, complexă. A obţinut anul trecut Premiul Tony pentru cea mai bună piesă de pe Broadway şi Premiul «Laurence Olivier» pentru cea mai bună comedie", a  spus regizorul.

Când umorul devine tragic „Zeul măcelului" este, în acelaşi timp, şi piesa dedicată Zilei Mondiale a Teatrului, de mâine, 27 martie. Ideea piesei a fost inspirată  autoarei chiar de fiul ei, care, la 12 ani, i-a povestit de o întâmplare dintre doi colegi de şcoală.

Copilul unui cuplu loveşte cu o bâtă copilul altui cuplu şi îi sparge unu până la doi dinţi. Părinţii se întâlnesc pentru a rezolva conflictul în mod civilizat, pentru a deveni chiar prieteni, dar ajung la violenţă", povesteşte Cristian Hadji- Culea. De altfel, autoarea recunoştea într-un interviu că nu crede în „omul paşnic", în omul care a evoluat cu adevărat.

„Spoiala de civilizaţie care ne desparte de sălbăticie e îngrijorător de diluată", spunea Yasmina Reza. Cei care vor intra în rolurile părinţilor sunt actorii Haruna Condurache, Oana Sandu, Călin Chirilă şi Constantin Puşcaşu.

Ieşenii care vor dori să-i vadă în această seară vor plăti 13 lei sau 6,5 dacă beneficiază de reducere. Următoarele reprezentanţii vor fi pe 27 şi 28 martie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite