Preluarea termoficării din Iaşi, ignorată de companiile private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii din Primărie organizează pe 11 noiembrie cea mai importantă licitaţie pentru soarta încălzirii din Iaşi, cea referitoare la concesionarea serviciului de termoficare.

Falimentul CET Iaşi, pasat unui privat

Procedura de achiziţie publică a lăsat rece însă pe companiile de profil, astfel că nicio firmă nu a depus vreo ofertă până acum.

„Până la momentul la care vorbim nu s-a  înscris nicio societate comercială pentru  licitaţia de concesionare a  termoficării. Sincer să fiu, nici nu imi făceam  iluzii că vor veni trei firme de la început,  pentru că piaţa energetică românească  nu este cea mai favorabilă în momentul  de faţă", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei. 

Cadou de Anul Nou la Iaşi: încălzire de infarct

La licitaţia pentru concesionarea serviciului de termoficare din Iaşi ar trebui să se prezinte trei firme eligibile, în caz contrar procedura va fi reluată după o perioadă de 40 de zile. Dacă nici la a doua licitaţie, firmele nu ofertează, şefii oraşului vor alege un nou operator prin negociere directă. Noua firmă ar trebui să preia pentru o perioadă de 15-20 de ani toată activitatea prestată acum de compania franceză Dalkia.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite