PORTRET/ Silviu Mistreanu, cel mai bun tânăr tenisman al Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii patru ani, Silviu s-a clasat mereu în primii patru tenismeni din ţară, iar în prezent este cotat drept cel mai bun jucător la 18 ani. Precum marii jucători de tenis, Silviu a început „sportul alb“ în postura de copil de mingi.

„Când aveam şapte ani, tata a început să facă tenis cu sora mea mai mare şi m-a luat pe mine să adun mingile. Sora mea s-a lăsat ulterior de tenis, dar tata a continuat cu mine“, îşi aminteşte Silviu.

Botezul focului nu a fost unul blând pentru tânărul tenisman. „După câteva luni de antrenamente am participat la primul meu turneu, unde am pierdut. Nu am dezarmat şi după doi ani de antrenamente şi concursuri, pe la 10 ani, am câştigat primele turnee interne“, precizează Silviu.

Dublu legitimat la Iaşi şi Focşani

La 14 ani, colaborarea cu Clubul Sportiv Şcolar Focşani i-a adus lui Silviu titlul de vicecampion naţional din primul sezon. A urmat dubla legitimare cu TC Pamira Sibiu, iar în 2010 au venit titlul de campion naţional cu echipa şi locul III la dublu. Pe plan internaţional, tânărul ieşean şi-a mai trecut în palmares şi un argint la un turneu internaţional din Anglia.

„De la 14 ani, am fost de fiecare dată în primii patru jucători ai ţării. Tata este cel care mă pregăteşte în continuare cât sunt la Iaşi, iar la Sibiu lucrez cu Marius Vecernea“, spune Silviu, care a avut parte de o surpriză de proporţii la finele lui 2010, când s-a pregătit la Iaşi alături de Victor Hănescu, cel mai bun tenisman român al momentului.

Vrea să se antreneze în străinătate

„Recunosc că am avut mari emoţii la început. Cel mai mult m-au impresionat calmul şi profesionalismul de care dă dovadă pe teren“, explică jucătorul ieşean, care mai are şi alte momente memorabile.

„La un turneu de la Bucureşti m-a premiat Ilie Năstase. Cel mai lung meci pe care l-am avut în 2010 a durat 4 ore şi 20 de minute. Nu regret că am pierdut chiar şi după ce am avut patru mingi de meci pentru că am învăţat multe“, adaugă Silviu.

Pentru a-şi putea duce cariera la un nivel superior, tânărul sportiv ieşean doreşte să plece anul acesta, după absolvirea liceului, la una dintre universităţile din Statele Unite.

Profil
Născut:
20 august 1992, Iaşi.
Studii: Elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv, Iaşi.
Familie: Mai are o soră mai mare.

Întrebări şi răspunsuri
Care crezi că sunt avantajele şi dezavantajele tale?
Am un serviciu puternic care mă ajută la jocul de dublu şi o forţă sporită. Mai am însă de muncă în ceea ce priveşte rapiditatea pe teren.
Ce jucători îţi plac cel mai mult?
De când eram mic îl admiram pe Andre Agassi, iar dintre jucătorii contemporani îl urmăresc pe Federer pentru eleganţa sa.
Cât de mult te pregăteşti?
În ultimii patru ani, în timpul şcolii am un antrenament zilnic de până la trei ore de luni până sâmbătă. Vara fac două şedinţe de pregătire pe zi. Stau mult timp departe de familie când am turnee iar investiţiile în acest sport sunt personale.

Ce-i place
„Dintre sporturi îmi place să joc fotbal. În restul timpului stau pe internet şi caut să mă văd cu prietenii. La capitolul alimentaţie recu-nosc că îmi plac clătitele şi mâncarea fast-food, chiar dacă nu-mi este recomandată“, spune tânărul.

Ce nu-i place
„Teni-sul nu este mediatizat în ţară, eu şi mulţi alţi tineri nu suntem promovaţi şi este greu să găsim sponsori. Nu-mi plac antrenamentele de rezistenţă“, afirmă Silviu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite