Poleiul a făcut primele victime. Val de pacienţi cu fracturi la mâini şi picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Secţia de UPU Iaşi face faţă cu greu numărului mare de accidentaţi. Zăpada şi poleiul din municipiul Iaşi, dar şi din alte localităţi ale judeţului, le-au dat de lucru medicilor.

Val de pacienţi cu fracturi la mâini şi picioare, după ce au căzut pe gheaţă. La Iaşi, Unitatea de Primiri Urgenţe a devenit neîncăpătoare după ninsorile din ultimele zile. Din cauza gheţii de pe trotuare, 43 de persoane au ajuns la spital cu fracturi la mâini şi picioare.

„20% dintre aceşti pacienţi au fost pacienţi cu traumatisme prin cădere pe gheaţă, pe zăpadă. Sunt mai mulţi, evident din mediu urban, aglomerarea ducând la aceste fracturi”, spune medicul Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt la UPU SMURD Iaşi.

Ieşenii care au suferit diverse fracturi au vârste cuprinse între 28 şi 82 de ani. Medicii mai spun că în ultimele 24 de ore 260 de pacienţi au ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe.

Şi consumul excesiv de alimente şi de alcool în zilele de Crăciun a umplut sălile de aşteptare ale UPU Iaşi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Angajaţi ai staţiunii Straja prinşi furând ca în codru. Sunt acuzaţi că opreau banii primiţi de la turişti VIDEO

Cum se calculează impozitul şi contribuţiile la sănătate pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei. Precizări oficiale şi exemple de calcul

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite