Pistele de biciclişti din centrul Iaşiului, mutate în Copou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii încearcă să traverseze strada prin mijlocul şantierului
Ieşenii încearcă să traverseze strada prin mijlocul şantierului

Şefii Primăriei au renunţat la construcţia pistelor de biciclişti pe străzile Palat şi Anastasie Panu, prevăzute într-un proiect european. Noi culoare vor fi amenajate în schimb în Copou.

Străzile din zona istorică a Iaşiului, refăcute cu firmele de casă ale Primăriei (FOTO)

Edilii oraşului au considerat că nu pot construi pista de biciclişti în centrul oraşului deoarece fi încurcat şi mai mult circulaţia rutieră, culoarul fiind proiectat pe partea carosabilă, nu pe o porţiune de trotuar.

„Pistele de biciclisti au fost relocate de pe strada Palat şi de pe strada Anastasie Panu pe Copou. Pe strada Palat pista era prevăzută pe partea carosabilă. Şi aşa nu este suficient spaţiu carosabil acolo. De aceea am decis să le punem în zone în care pot fi folosite. Pista va fi făcută din asfalt colorat în roşu", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Pista de biciclişti din Iaşi, plină de gropi şi denivelări FOTOGALERIE

Proiectul european „Dezvoltarea reţelei rutiere în zona culturală, istorică şi turistică a Municipiului Iaşi" prevede atât asfaltarea principalelor străzi din Copou, Anastasie Panu, Sărărie, Palat, cât şi construcţia de piste de străzile modernizate.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite