Palatul Braunstein din Iaşi, afectat de cutremur. Din monumentul istoric s-au desprins mai multe bucăţi de tencuială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucăţi de tencuială s-au desprins din Palatul Braunstein din Iaşi FOTO Facebook/Radar Iaşi
Bucăţi de tencuială s-au desprins din Palatul Braunstein din Iaşi FOTO Facebook/Radar Iaşi

Bucăţi de tencuială s-au desprins din Palatul Braunstein din Iaşi în urma cutremurului de noaptea trecută. Pompierii au intervenit la faţa locului pentru a securiza zona.

Cutremurul de 5,3 grade pe scara Richter care s-a produs în zona seismică Vrancea, sâmbătă, 24 septembrie, la ora 02.11, a fost resimţit puternic la Iaşi. 

Palatul Braunstein din centrul oraşului a fost cel mai afectat imobil în urma seismului. Bucăţi de tencuială din clădire s-au desprins şi au căzut pe trotuar. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului.

La faţa locului au intervenit pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi care au fost sesizaţi de Poliţia locală. 

„Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în centrul municipiului Iaşi pentru degajarea tencuielii căzută de pe o clădire şi a elementelor de contrucţie de la un balcon. Precizăm că această clădire nu este locuită şi nicio persoană nu a fost rănită”, a precizat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt ISU, pentru Radio Iaşi. 

Palatul Braunstein se află din 2012 în administrarea Primăriei Iaşi. Clădirea se află într-un stadiu avansat de degradare, avândul gradul 0 de risc seismic. În august 2016, consilierii locali au aprobat introducerea proiectul de reabilitare a monumentului istoric în strategia de dezvoltare a oraşului şi accesare fondurilor europene pentru consolidare. 

braunstein ziarul de iasi

Potrivit prefectului judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, situaţii speciale ivite în urma cutremurului au fost gestionate fără probleme. 

„În urma cutremurului, ISU Iaşi a intervenit în câteva situaţii mai deosebite în municipiul Iaşi. Un tânăr a sărit pe geam de la parter, suferind o fractură, o femeie în vârstă s-a accidentat în locuinţă din cauza panicii, a fost securizată zona Palatului Braunstein, din Piaţa Unirii, în urma unor căderi de tencuială. Au fost şi în jur de alte 12 intervenţii ale SAJ Iaşi, pe fondul unor atacuri de panică ale unor persoane, gestionate fără probleme”, a menţionat prefectul Marian Grigoraş pe pagina personală de Facebook.

Citeşte şi:

Românii, treziţi de un cutremur cu magnitudinea de 5,3 pe Richter

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite