Om de afaceri extrădat pe cale amiabilă din „excursia” în Caraibe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doru Teodor
Doru Teodor

Doru Teodor, omul de afaceri din Iaşi condamnat la cinci ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, va ajunge în ţară de abia peste câteva luni. Pe numele acestuia urmează să fie emis un mandat internaţional de arestare.

Omul de afaceri Doru Teodor, condamnat la 5 ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, nu se va întoarce prea curând din „vacanţa" din Republica Dominicană. „Am fost informaţi despre faptul că persoana respectivă se află în Republica Dominicană. Urmează să fie extrădat, dar se merge pe calea diplomatică. Trebuie îndeplinite mai multe proceduri. Instanţa din România urmeăză să emită un mandat de arestare", a precizat comisarul-şef Ştefan Săuleac, şeful Biroului Urmăriri din cadrul IPJ Iaşi. Astfel, omul de afaceri, reţinut la jumătatea lunii aprilie de Interpol în Puerto Plata , va fi extrădat de abia peste câteva luni.

Român urmărit de Interpol pentru fraudă cu fonduri UE, arestat pentru o găinărie în Republica Dominicană


Între timp Doru Teodor încearcă să obţină şi o reducere a pedepsei. Prin avocaţii săi, omul de afaceri a formulat o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Iaşi. Primul termen al procesului va fi pe 22 mai.


231.753 de euro prejudiciu

Procurorii DNA i-au acuzat în 2006 pe Doru Teodor, administratorul SC Teofarm SA, şi pe Victor Panaghiu, patronul SC Dianthus SRL, că ar fi prejudiciat bugetul Uniunii Europene cu 231.753 de euro. "Pe de o parte, firma Teofarm SA a încheiat un contract de finanţare cu fonduri europene în valoare de 180.000 de euro, bani pe care i-a folosit pentru a recumpăra, la o valoare majorată, patru utilaje tipografice second hand care-i aparţinuseră anterior. Cercetările efectuate de procurori au relevat că utilajele fuseseră cumpărate de firma Teofarm SA la valoarea de 78.500 de lei, în perioada 1999-2000, însă înainte de semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene au fost înstrăinate, scriptic, către o altă firmă, la care coasociaţi erau chiar cei doi inculpaţi", se precizează într-un comunicat DNA. Teodor a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la cinci ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, iar Victor Panaghiu a primit şi el patru ani de închisoare. Sentinţa a rămas definitivă, pe 7 februarie, când Curtea de Apel Iaşi a respins recursul celor doi administratori

Ping- pong cu dosare anticorupţie la Iaşi

Administrator de firmă, 5 ani de închisoare pentru o fraudă de 200.000 de euro

Dat în urmărire internaţională în martie 2012, pentru că n-a fost găsit când trebuia să-şi execute pedeapsa, Doru Teodor s-a bucurat nestingherit, o perioadă, de soarele din Republica Dominicană. Ieşeanul a fost reţinut însă de agenţii Interpol tocmai în Puerto Plata, în aprilie, după ce ar fi înşelat un alt român. Informaţia a apărut pe site-ul dominican puertoplatadigital.com. Victor Panaghiu, partenerul de afaceri a lui Teodor, a fost dat şi el în urmărire internaţională.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite