O şcoală mistuită de flăcări va fi reconstruită din donaţii. Costurile sunt estimate la 200.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Şcoala din localitatea ieşeană Lunca Cetăţuii care deservea una dintre cele mai numeroase comunităţi rurale din judeţ şi care a fost distrusă aproape în totalitate de un incediu izbucit în luna februarie va fi reconstruită din donaţii. Mai multe companii şi persoane fizice şi-au arătat interesul pentru a ridica din nou şcoala, urmând ca din toamnă elevii să se poată întoarce într-un alt spaţiu de studiu.

Pentru noua clădire a fost achiziţionată deja în rate tabla pentru acoperiş, dar şi o parte din lemnul necesar. Prin intermediul Asociaţiei Fii Satelor, care a adunat mai multe sume de bani de la donatori, urmează să fie achiziţionate tablete pentru laboratorul de informatică, care vor înlocui calculatoarele distruse de incendiu.

„Ne-am apucat deja de construit, iar probabil de la începutul anului şcolar 2019-2020 vom reveni în unitate. Clădirea va fi reconstruită din donaţii, costurile fiind estimate la aproximativ 200.000 de euro”, a precizat Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea. 

Reprezentanţii comunei au cerut şi ajutorul a 40 de societăţii din zonă, pe care îi îndeamnă să direcţioneze cei 2% din impozitul pe venit pentru a-i ajuta pe elevii din Ciurea să se întoarcă la şcoală într-un nou sediu, în anul următor.

În prezent, elevii au fost împărţiţi în mai multe zone: şase clase învaţă acum în sediul Primăriei Ciurea, o parte la Şcoala Gimnazială Ciurea, iar restul la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Iaşi, transportul acestora fiind asigurat tot de către primăria comunei.

Citiţi şi:

UPDATE VIDEO Incendiu de proporţii la o şcoală din judeţul Iaşi. 50 de pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările. Clădirea nu avea autorizaţie la incendiu

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite