O firmă din Cluj va proiecta drumul strategic Iaşi-Suceava, cea mai mare investiţie din fonduri europene în Regiunea de Nord-Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul Iaşi-Suceava FOTO CJ Iaşi
Drumul Iaşi-Suceava FOTO CJ Iaşi

Consiliul Judeţean Iaşi şi firma NV Construct din Cluj au semnat, miercuri, contractul de proiectare pentru Axa rutieră strategică 1 Iaşi – Suceava.

Cel mai important proiect de infrastructură pentru care s-au prevăzut bani în actuala etapă prin Programul Operaţional Regional  2014-2020, drumul strategic Iaşi-Suceava, va fi proiectat de firma NV Construct din Cluj. Potrivit oficialilor Consiliului Judeţean Iaşi, valoarea contractului este de 2,1 milioane de lei, proiectantul având  la dispoziţie 120 de zile pentru a termina şi preda lucrarea.

„Este un proiect amplu, de aceea vom avea nevoie de spijinul autorităţilor pentru a obţine toate avizele necesare”, a afirmat la semnarea contracului de proiectare  Dan Sima, reprezentantul NV Construct.

Comunele ieşene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropniţa, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belceşti, Cepleniţa, Scobinţi, Lespezi, Sireţel. În judeţul Suceava, axa rutieră va traversa comunele Ipoteşti, Bosanci, Udeşti, Stroieşti, Dărmăneşti, Todireşti, Moara şi Şcheia, oraşele Dolhasca şi Liteni şi municipiul Suceava.

Semnarea proiectării s-a făcut în prezenţa primarilor localităţilor beneficiare ale lucrărilor de reabilitare. „Profit de prezenţa reprezentanţilor comunelor pentru a stabili un calendar de lucru, dar şi proceduri foarte clare, astfel încât, să venim în sprijinul proiectantului. Încercăm să ajungem cât mai repede la momentul execuţiei. Ne vom întâlni periodic pentru a evalua stadiul lucrărilor şi pentru a vedea cum ne putem implica astfel încât să nu existe întârzieri”, a spus Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Investiţia înseamnă alocarea a aproape 73 milioane de euro, din care, 58 milioane fonduri europene şi aproximativ 9 milioane euro de la bugetul de stat. După finalizarea ei, 22 de comune şi oraşe din judeţele Iaşi şi Suceava vor fi conectate la reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T).

Proiectul, implementat în parteneriat cu judeţul Suceava, prevede reabilitarea până în mai 2021, a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor două judeţe, din care 92 km în judeţul Iaşi.

       

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite