Noi detalii despre studentul din Spania ucis pe o trecere de pietoni la Iaşi. Era un cunoscut salvamar în Galicia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/Adrian Garcia Pereira
FOTO Facebook/Adrian Garcia Pereira

O tânără şoferiţă l-a lovit pe trecerea de pietoni pe Adrian Garcia Pereira, în vârstă de 20 de ani, student străin care venise cu o bursă Erasmus în România. Băiatul era un cunoscut salvamar în Galicia.

Adrián García Pereira, venit în România într-un schimb de experienţă Erasmus la Universitatea „Al.I. Cuza" din Iaşi, a fost trimis în sicriu acasă, după ce a fost lovit pe o trecere de pietoni din Copou de o şoferiţă din Pârcovaci, jud. Iaşi.  

Tânărul din Spania, în vârstă de 20 de ani, a fost ucis săptămâna aceasta, în noaptea de miercuri spre joi, 6 - 7 octombrie, în jurul orei 2.00, chiar pe trecerea de pietoni din faţa chioşcului nonstop din faţa universităţii din Iaşi.

Autoturismul era condus de o tânără de 23 de ani, Veronica Mădălina Iacob, cu domiciliul în satul Pârcovaci, de lângă Hârlău. Fata este şi ea studentă la una dintre facultăţi şi a obţinut permisul din anul 2017, însă nu este la primul accident rutier. 

Adrian Garcia a fost transportat la spital, unde a murit în jurul orei 3 noaptea. Şoferiţa a fost testată cu alcooltestul, şi nu se afla sub influenţa alcoolului. În acest caz, poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Un mare profesionist”

Tânărul era un cunoscut salvamar în Galicia. „Sincerele noastre condoleanţe familiei lui Adrian García Pereira, un salvamar instruit în entitatea noastră, un mare profesionist şi un bun prieten. Odihnească-se în pace”, au transmis reprezentanţii Federaţiei de Salvatori şi Salvamari din Galicia.

„Tânărul studia învăţământul primar la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din campusul Coruña şi decesul sau s-a produs miercuri seara în România. Pe site-ul oficial, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei poartă doliu în memoria studentului său. De asemenea, rectorul facultăţii a cerut un minut de reculegere luni, 4 octombrie 2021. În numele rectorului, Julio Abalde şi al decanului Facultăţii, au fost transmise condoleanţe familiei”, scrie presa internaţională. 

      

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Arafat explică noile măsuri anti-COVID adoptate de Guvern. Ce se întâmplă cu şcolile, nunţile şi magazinele. Unde devine masca obligatorie

Profesoară bătută de un elev, cu fractură de stern şi trei coaste rupte: „Măi, copile, nu mă împinge!”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite