Moştenitoarea ţepară: şi-a lăsat patru rude fără sute de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Footo: Arhiva
Footo: Arhiva

O ieşancă a fost acuzată de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave după a vândut un hectar şi jumătate de teren, deşi nu avea acordul celorlalţi moştenitori. Camelia Berariu (54 de ani) ar fi primit pentru pământ peste 200.000 de euro, deşi acesta ar fi valorat dublu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au trimis-o în judecată, pe 3 octombrie, pe Camelia Berariu pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals.Aceasta a fost acuzată că ar fi vândut un hectar şi jumătate de teren în Galata, fără acordul rudelor sale. Potrivit anchetatorilor, în 1991, Camelia Berariu a cerut restituirea pământului care făcea parte din fosta moşie Rohr pentru că l-ar fi moştenit de la bunicii săi, deşi bunica sa era în viaţă. Autorităţile i-au respins cererea.

Culmea înşelăciunii: lumânări cumpărate de la Mitropolie cu bani falşi

După moartea bunicii, ieşeanca ar fi făcut din nou cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate pe vechiul amplasament. Deşi membrii Comisiei Judeţeane de Fond Funciar i-au validat cererea, prefectul a contestat-o în instanţă, iar Berariu nu a avut câştig de cauză.

În septembrie 2005, ieşeanca a cerut din nou reconstituirea dreptului de proprietate pe vechiul amplasament şi a depus la dosar declaraţii în care se menţiona că patru rude ale sale renunţă la moştenire.

Pe 26 noiembrie 2007, Cameliei  Berariu i-a fost emis titlul de proprietate pentru terenul din Galata. Procurorii supun că trei zile mai târziu, ieşeanca a vândut pământul unei familii din Iaşi cu 293.310 de mii de euro, deşi acesta ar fi valorat 525.000 de euro.

Afacerist ieşean condamnat pentru înşelăciune cu geamuri termopan

La rândul său, noul proprietar a vândut patru parcele din pământ cu 740.253 de euro şi 135.750 lei. Cei patru moştenitori au făcut plângere împotriva Cameliei Berariu, iar în urma anchetei procurorii au trimis-o în judecată. Păgubiţii au cerut de la ruda lor şi 435.502 euro daune.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite