Mesajul conducerii Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, după moartea cuplului Maleon: „Rugăm o cuvenită discreţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Maleon FOTO bzi.ro
Bogdan Maleon FOTO bzi.ro

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior au transmis un mesaj  după tragedia din familia prof. univ. dr. Bogdan Maleon, care a fost găsit mort alături de soţie, în prima zi de Crăciun.

Oficialii primei universităţi din ţară au postat pe pagina instituţiei următorul mesaj: „În această perioadă de sărbătoare, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este îmbrăcată în doliu. Suntem profund şocaţi şi întristaţi de tragedia petrecută în familia profesorului Maleon, cadru didactic al Facultăţii de Istorie şi director al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre rudele şi prietenii familiei, spre colegi, spre cei care i-au cunoscut. În semn de respect faţă de toţi cei afectaţi, rugăm comunitatea academică şi opinia publică să păstreze o cuvenită discreţie în această situaţie încă greu de înţeles. Dumnezeu să-i odihnească în pace“. 

Bogdan Maleon era un apreciat cadru didactic, iar din 2015 era directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi. Trupurile soţilor Maleon au fost găsite luni, 25 decembrie, de o rudă care venise să vadă de ce aceştia nu au mai ajuns la masa de Crăciun. 

Apelul la 112 s-a făcut în jurul orei 15.50. Cazul a fost preluat de procurori. Prima ipoteză ar fi crimă urmată de sinucidere, deoarece pe trupului Andei Maleon erau mai multe urme de violenţă inclusiv în jurul gâtului. Cei doi nu aveau copii.

Citeşte şi:
Decanul Facultăţii de Istorie din Iaşi, despre tragedia din familia Maleon: „Bogdan, mai presus de tot şi de toate, şi-a iubit soţia“
 

VIDEO CDirectorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, găsit mort lângă soţie. Femeia avea urme de violenţă pe corp

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite