Iasi: Studii de sertar, făcute din bani publici (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii oraşului cheltuie 278.500 de euro pentru a face proiecte de revitalizare a fostelor zone industriale. Oamenii de afaceri consideră că banii sunt cheltuiţi fără eficienţă şi fără efecte imediate asupra economiei locale.

Reprezentanţii Primăriei au mai bifat în portofoliu un alt proiect european fără rezultate concrete. Obiectivul de investiţii RETINA-Revitalizarea fostelor spaţii industriale presupune găsirea de soluţii pentru rezolvarea problemelor acestor zone tradiţionale.

Edilii ieşeni pun la dospit proiectul de la Ciric

Parafe pe proiecte de 60 de milioane de euro pentru Iaşi (Foto)

Practic, în loc să ofere soluţii concrete pentru mediul de afaceri, edilii cheltuie fonduri europene de 278.500 de euro pe un studiu de fezabilitate pentru fostul incinerator din spatele Cimitirului „Sfântul Vasile“.

image

Revitalizare = dărâmare

Clădirea dărăpănată, care se întinde pe 7.400 de metri pătraţi va fi practic dărâmată şi în loc vor fi construite o grădiniţă, o zonă turistică sau un centru comercial. Şefii din Primărie recunosc că risipesc aceşti bani pe studii, fără a face lucruri concrete.

image

„Noi puteam doar să facem un studiu de fezabilitate pentru a revitaliza această zonă industrială. Nu lucruri concrete, ci documentaţii care să stea la baza unor viitoare investiţii“, a spus Cosmin Coman, şeful  Direcţiei de Servicii pentru Comunitate.

image

Proiectul presupune şi realizarea unui studiu pentru promovarea Iaşiului, pornind de la zonele industriale. „Vom face un studiu pentru a vedea dacă putem realiza un «image branding» la nivelul Iaşiului“, a mai spus Coman.

image

În urma proiectului, municipalitatea se va alege cu un masterplan pentru revitalizarea unei foste zone industriale şi redarea acesteia în circuitul economic. Pe aceste documente, de la bugetul local se vor aloca 5.570 de euro, partea de cofinanţare.

image

„Banii sunt cheltuiţi fără eficienţă“

Oamenii de afaceri sunt de părere că specialiştii din Palatul Roznovanu implementează proiecte doar pentru a cheltui nişte bani. „Ei fac acolo nişte studii, dar au o foarte mare reticenţă faţă de mediul de afaceri. Consideră că rezolvă nişte probleme, dar de fapt nu au nicio legătură cu Iaşiul“, a spus Gheorghe Pleşu, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Iaşi. Acesta susţine că banii investiţi ar trebui să producă un profit.

image

Pentru ultimele informaţii din Iaşi, daţi click pe imaginea de mai jos:

stampila ads
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite