Iaşi: Sarmale după reţeta lui Sadoveanu şi vin pentru turiştii care ajung în zona Moldovei (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestea sunt ofertele cu care proprietarii de pensiuni turistice îşi propun să îşi atragă clienţii în această perioadă. O parte dintre unităţile de cazare din regiune îşi prezintă weekendul acesta serviciile la Târgul de Turism de la Hotel Unirea.

„Ciorbă de burtă ca la noi nu se mai face nicăieri în Moldova. Avem şi sărmăluţe după reţeta lui Mihail Sadoveanu, din piept de raţă şi fierte în zeamă de cocoş. La noi este numai mâncare tradiţională. Nu avem chipsuri, pizza sau paste. Numai macaroane cu brânză", îşi prezintă Sorin Coteanu „marfa".

image

El este proprietarul Complexului Turistic Poiana - Deleni, din Iaşi, „un loc unde poţi să auzi cum bate vântul prin crengile de brazi şi pini, unde seara parcă sunt mai multe stele pe cer decât în oricare altă parte a lumii", după cum spune acesta.

Preţuri negociabile

În complexul pe care îl conduce sunt 30 de locuri de cazare, în cinci căsuţe din lemn clasificate cu trei stele, cu televizor şi grup sanitar prioriu, trei camere în cabană şi şapte căsuţe de tip camping. Preţurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 120 de lei, dar sunt negociabile oricând. „Pot ajunge chiar şi la jumătate, pentru grupuri sau pentru cei care doresc să stea perioade mai lungi", precizează Sorin Coteanu.

Printre monumentele pe care turiştii le pot vizita în apropierea Popasului se numără Biserica Sf. Gheorghe, care datează de pe vremea lui Ştefan cel Mare, Muzeul Vinului din Hârlău, ruinele Hanului din Deleni sau Schitul Lacuri, construit în 1724 de vistiernicul Iordache Cantacuzino.

image

Turism oenologic la Iaşi

La Iaşi turiştii sunt atraşi în special de o afacere de familie. Întinsă pe dealurile Vişani, podgoria aparţinând familiei Olteanu se întinde pe aproape 30 de hectare şi propune amatorilor de vinuri turismul oenologic. În sala de degustări sau în locurile de grătar ce vor fi amenajate cât de curând turiştii îşi vor putea petrece timpul liber gustând un Aligote, o Fetească Regală sau o Fetească Albă.

image

Cei de la Casa Olteanu au câştigat un proiect cu finanţare europeană, cu ajutorul căruia au introdus pe piaţa ieşeană un nou tip de vin, Gramma Wines. Acesta este realizat cu tehnologie din Franţa şi Italia, iar mica afacere de familie scoate 150.000 de sticle pe an.

Ouă „închistrite“ la Suceava

Cei care trec pragul Târgului de Turism vor găsi şi oferte pentru a-şi petrece timpul liber sau concediile în judeţele Moldovei. Unii dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai judeţului Suceava sunt cei de la Pensiunea Mugur de Fluier din localitatea Vama.

image

„Aer ozonat, trasee montane călare sau pedestre, linişte, intimitate şi bucătărie tradiţională cu ingrediente eco. Acestea sunt ofertele noastre pentru turişti", spune Albumiţa Preutescu, proprietarul pensiunii. Preţurile la apartamente aici sunt de 200 de lei, iar cele pentru o cameră dublă sunt de aproximativ 130 de lei.

În perioada Paştelui, proprietarii îi aşteaptă pe turişti cu mâncăruri tradiţionale, dar şi cu apreciatele ouă „închistrite", lucrate manual de către sucevence.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite