Iaşi: S-a născut primul copil prin fertilizare in vitro din Moldova VIDEO

0
0

Ieri la ora 14.30 la Maternitatea „Cuza Vodă" Iaşi s-a născut primul copil conceput prin fertilizare in vitro din Moldova. Părinţii, mama de 37 de ani şi tatăl de 38 de ani sunt din oraşul Oneşti, judeţul Bacău

Cei doi au încercat timp de zece ani să aibă un copil, însă totul a fost în zadar până în februarie anul acesta când femeia a fost fertilizată in vitro. În urma fertilizării, femeia a avut o sarcină gemelară, însă numai unul dintre bebeluş a supravieţuit.

Este vorba despre o fetiţă de 1.850 de grame, născută prematur, la doar 31 de săptămâni, perfect sănătoasă. „Aştept acest copil de mai mulţi ani, sarcina a fost bună, însă pe ultima sută de metri bebeluşul s-a grăbit să iasă. Am mai avut o sarcină înainte pe care nu am dorit-o, după care am încercat să facem un copil, dar nu reuşeam. Încă nu ne-am decis la nume, să fie totul bine până la sfârşit şi apoi o să-i dăm şi un nume. Recomand tuturor cuplurilor care nu pot avea copii să încrce fertilizarea in vitro", spune proaspăta mămică.

Doctorii susţin însă că nu ştiu ce probleme a avut cealaltă fetiţă care a murit. „Chiar nu ştim din ce motive celălalt bebeluş nu a supravieţuit. Nu ne putem explica. După acest eveniment nefericit, mămica a fost foarte stresată că s-ar putea să se întâmple acelaşi lucru. Noi i-am dat asigurări că nu se va întâmpla la fel, dar a fost în continuare îngrijorată", spune doctorul Mircea Onofriescu, medicul acre a monitorizat sarcina femeii.

Costul fertilizării in vitro şi medicaţiile necesare pe parcursul celor nouă luni de sarcină ajung până la 3.000-3.500 de euro.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite