Hramul Sfintei Parascheva s-a încheiat după şapte zile de manifestări religioase. Moaştele au fost aşezate în catedrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) cu ocazia hramului Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi s-a încheiat în cursul nopţii trecute. Atunci racla cu moaştele sfintei a fost aşezată la loc, în baladachinul din interiorul Catedralei mitropolitane.

Manifestările religioase închinate Sfintei Parascheva de la Iaşi s-au încheiat astăzi, dupâ ce oficialii MMB au aşezat moaştele cuvioasei în catedrală. Potrivit reprezentanţilor mitropoliei, seara trecută, în jurul orei 22.00, nu mai erau pelerini la rând şi toţi credincioşii veniţi la Iaşi ajunseseră să se închine la moaştele celor trei sfinţi. De altfel, începând de ieri, delegaţiile preoţeşti care au adus şi moaştele sfinţilor Maria Magdalena şi Ioan Gură de Aur s-au reîntors la mănăstirile de care aparţin.

„Racla Sfintei Parascheva a fost aşezată în catedrala metropolitană aseară, după ora 22.00. Au fost şi ieri pelerini care s-au închinat la moaşte, însă după ce fiecare credincios a ajuns să se roage, racla cuvioasei a fost dusă în biserică. Delegaţia care a adus la Iaşi moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur a plecat de ieri spre Bucureşti, în timp ce preoţii de la mănăstirea Simonos-Petras, care au venit la Iaşi cu moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena, au plecat azi spre Grecia”, a arătat preotul ieşean Gheorghe Mihăilă.

Chiar şi după o săptămână de manifestări religioase în care moaştele Cuvioasei Parascheva au fost expuse spre închinare pe un baldachin aşezat în faţa mitropoliei, azi dimineaţă, un grup de aproximativ 300 de pelerini au aşteptat să se închine sfintei. Rândul însă a fost format în interiorul catedralei.

Potrivit Jandarmeriei, în cele şapte zile de hram au fost 725 de intervenţii medicale, dintre care 20 de pelerini au fost duşi la spital. Autorităţile au amendat contravenţional patru persoane, valoarea sancţiunilor fiind de 1.000 de lei. „Porţile au fost închise după ce toţi pelerinii s-au închinat şi după ce moaştele au fost duse în catedrală. Dimineaţă, în jur de 300 de persoane s-au închinat sfintei în interiorul catedralei”, a spus Marius Ţăranu, purtător de cuvânt al Grupăriii Mobile de Jandarmi Bacău.

Citeşte şi:

Sfânta care şi-a dăruit toată averea săracilor. Cuvioasa Parascheva de la Iaşi a trăit în pustie şi s-a îngrijit de orfani

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite