„Disidentul” Chirica, atacat la el acasă. Primarului Iaşiului i se cere să înceteze „mascarada în care foloseşte funcţiile care i-au fost date de către partid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţiile acide la adresa propriului partid sunt criticate dur de un vicepreşedinte al PSD Iaşi, subordonat al lui Mihai Chirica. Ovidiu Laicu a adresat o scrisoare deschisă parlamentarilor PSD prin care le cere să se delimiteze de primarul Iaşiului.

Vicepreşedintele PSD Iaşi Ovidiu Laicu consideră că liderul său de la Iaşi, Mihai Chirica, încearcă să obţină notorietate folosindu-se de numele partidului şi le cere parlamentarilor PSD de Iaşi să se delimiteze de declaraţiile primarului Iaşiului. 
 

În opinia lui Laicu, Chirica joacă împotriva propriei sale echipe, cerându-i acestuia să se retragă din calitatea de preşedinte al PSD Iaşi. 
 

„În jocul său dublu, domnul Chirca a minţit public că organizaţia e PSD Iaşi este unită şi înţelege ce face el. Organizaţia PSD Iaşi este unită, dar nu în jurul său. Numeroşi colegi primari şi preşedinţi de organizaţii i-au cerut şi în BPJ şi în Comitetul executiv judeţean să înceteze cu luările de poziţii care dăunează partidului şi guvernului, dar au fost ignoraţi total”
 

Mai jos, scrisoarea adresată de Ovidiu Laicu (foto jos) parlamentarilor PSD Iaşi. 
 

Domnilor parlamentari aleşi pe lista PSD Iaşi la alegerile din 11 decembrie 2016,

Domnule preşedinte executiv al PSD Iaşi,

Organizaţia judeţeană PSD Iaşi se confruntă de câteva săptămâni cu o situaţie inacceptabilă: cel care a fost numit interimar la conducerea PSD Iaşi atacă, zilnic, din toate poziţiile partidul, conducerea centrală şi Guvernul format de PSD şi ALDE, fiind aplaudat la scenă deschisă de propaganda anti-PSD.

În calitate de vicepreşedinte al PSD Iaşi, i-am solicitat public domnului Mihai Chirica să se retragă din demnitatea în care a fost numit şi să înceteze această mascaradă în care foloseşte funcţiile care i-au fost date de către partid.  Din păcate, domnul Chirica continuă în aceeaşi notă de vedetă TV care îşi ignoră colegii de partid şi încalcă repetat statutul PSD. 

ovidiu laicu ziarul de iasi


 

De aproape două luni, dânsul nu a fost prezent la nicio şedinţă a Biroului Permanent Naţional sau a Comitetului Executiv Naţional. Practic, s-a autoexclus din aceste foruri de conducere ale partidului. Nu ştim dacă e un gest de aroganţă, de orgoliu sau de altceva. Este evident însă că degeaba am avut un vicepreşedinte PSD, căci acesta nu a mers la Bucureşti să ne reprezinte. În schimb s-a apucat să se reprezinte doar pe el, să joace împotriva propriei echipe, a PSD, partidul care l-a făcut primar, vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte interimar la Iaşi. 
 

În jocul său dublu, domnul Chirca a minţit public că organizaţia e PSD Iaşi este unită şi înţelege ce face el. Organizaţia PSD Iaşi este unită, dar nu în jurul său. Numeroşi colegi primari şi preşedinţi de organizaţii i-au cerut şi în BPJ şi în Comitetul executiv judeţean să înceteze cu luările de poziţii care dăunează partidului şi guvernului, dar au fost ignoraţi total.
 

Domnilor parlamentari, datorită PSD sunteţi deputaţi şi senatori. Datorită strategiei lui Liviu Dragnea şi programului de guvernare propus românilor, PSD a ieşit învingător în alegeri, inclusiv la Iaşi. Vă solicit colegial să vă deziceţi public de atitudinea şi declaraţiile domnului Chirica, care au adus confuzie şi au dezorientat activul şi electoratul PSD. Ochii pesediştilor sunt îndreptaţi către dumneavoastră şi aşteaptă să vă delimitaţi public de oricine aduce prejudicii partidului.
 

Domnule preşedinte executiv al PSD Iaşi, sunteţi ca funcţie numărul doi în PSD Iaşi numit tot de conducerea centrală, iar votul colegilor din partid v-a conferit şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean administrativ. Dacă datoraţi toate acestea partidului şi nu unui om, trebuie să vă apăraţi partidul şi să vă delimitaţi public alături de parlamentarii noştri de ceea ce face domnul Chirica. Şi spre dumneavoastră sunt îndreptaţi ochii primarilor din judeţ şi activului din teritoriu.
 

Domnul Chirica se reprezintă doar pe el, folosind abuziv funcţiile care i-au fost date de partid. Dacă noi reprezentăm cu adevărat partidul, trebuie să apărăm PSD-ul şi să sancţionăm orice derapaj de la Statut şi de la unitatea partidului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite