Video Cum se îmbogățește un primar după un singur mandat. Un edil USR își ridică a doua vilă VIDEO

0
Publicat:

Primarul USR al comunei Rediu din județul Iași, Ciprian Grosu, a strâns o avere fabuloasă și a început să își construiască o a doua vilă pe un teren achiziționat recent, deși este la primul său mandat.

 Primarul din Rediu își mai ridică o vilă FOTO Ciprian Grosu / Facebook
Primarul din Rediu își mai ridică o vilă FOTO Ciprian Grosu / Facebook

Edilul și-a ridicat deja o casă, care a fost subiectul unei percheziții a Direcției Generale Anticorupție (DGA) în urmă cu un an. Acum, Ciprian Grosu și-a cumpărat un nou teren de 524 de metri pătrați în luna mai și a început construcția unei alte vile, potrivit Dezvaluirea.ro .

Cu toate că șantierul nu avea inițial panou de identificare, acesta a fost montat ulterior, iar autorizația de construcție a fost emisă la două luni după achiziția terenului. Grosu a declarat: „Bineînțeles că există autorizație. Este și panou de identificare, o să vă trimit o poză când ajung în zonă.”

Grosu ar fi obinut bani prin vânzarea unui teren pe care l-a primit la doar 9 euro pe metru pătrat de la o familie care solicitase retrocedarea unei alte suprafețe de teren de la primărie. Terenul de 1.600 mp, achiziționat cu doar 15.000 euro, a fost vândut în februarie acest an pentru 80.000 euro, aducându-i primarului un profit de 65.000 euro. Această tranzacție a generat un denunț la DGA din partea unui consilier local.

În plus, declarația de avere a primarului, completată pentru prima dată după patru ani de mandat, arată că Grosu a intrat în posesia unei alte suprafețe de teren în valoare de 360.000 de euro. Este vorba de 3.600 mp, pe care l-a transferat ilegal dintr-o zonă considerată râpă în zona rezidențială Breazu, pe platoul Podiș Mârzești.

Ciprian Grosu a pierdut alegerile locale din data de 9 iunie 2024 și rămâne în funcție până la predarea mandatului, în luna septembrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite