Comandamentul de iarnă, deschis oficial la Iaşi. Primăria asigură că nu se va mai face de râs în lupta cu nămeţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Primăriei Iaşi au anunţat că de astăzi, 21 noiembrie, este funcţional comandamentul pregătit să mobilizeze oameni şi maşini pentru îndepărtarea zăpezii de pe străzile oraşului.

Comandamentul de iarnă de la Iaşi este pregătit să înfrunte primele ninsori cu 500 de tone de sare, 1.000 de metri cubi de nisip şi 300 de tone de material antiderapant.

Alte 27 de utilaje ale societăţii Citadin, din subordinea Primăriei, sunt în stand-by pentru a interveni la deszăpezire. Alte 24 de utilaje ar putea fi închiriate de la firme din Iaşi dacă situaţia ar impune-o.

Trotuarele, aleile sau parcurile ar trebui să fie curăţate de societatea Servicii Publice, care are la dispoziţie 13 utilaje. Cei de la Regia Autonomă de Transport Public au şapte utilaje şi două pluguri pentru deszăpezirea în zona macazurilor şi a liniilor de tramvai, plus stocuri de 80 de tone de sare şi 25 de metri cubi de nisip. 

Iarna 2011-2012 a fost un dezastru din punct de vedere al deszăpezirii în municipiul Iaşi. 

Pe de altă parte, şefii Primăriei au anunţat că şantierele din oraş nu vor fi închise, atât timp cât condiţiile meteo nu se vor înrăutăţi radical. Iniţial, anunţaseră că toate lucrările din oraş se vor opri începând cu 20 noiembrie.

"Comandamentul de iarnă este activat de mâine, într-o formulă restrânsă, cu un dispecerat cu câţiva oameni care vor asigura permanenţa", a precizat Mihai Chirica, viceprimarul de Iaşi.
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite