Cerere de bilete rarisimă la un cinematograf din România: filmul "După dealuri", regizat de Cristian Mungiu, are două spectacole de gală la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Cinema Victoria Iaşi au organizat pentru vineri, 26 octombrie, două proiecţii consecutive ale filmului "După dealuri", la premiera peliculei în oraşul natal al regizorului Cristian Mungiu. Librăriile Adevărul vă pun la dispoziţie invitaţii la spectacol.

Ieşenii care doresc să participe la unul dintre cele două spectacole de gală ale filmului "După dealuri", care au loc la Cinema Victoria vineri, 26 octombrie, de la orele 19.00 şi 21.30, pot obţine una dintre cele 50 de invitaţii puse la dispoziţie de Librăriile Adevărul Iaşi.

Vor intra în posesia invitaţiilor primii 50 de clienţi ai Librăriilor Adevărul din intervalul joi, 25 octombrie, ora 16.00 - vineri, 26 octombrie, ora 17.30. "Datorită cererii mare de bilete, vineri,  26 octombrie, se vor organiza două spectacole de gală, de la orele 19,00 si 21,30. Întâlnirea cu invitaţii va avea loc la ora 21.30", a precizat Constantin Hurjui, directorul Cinema Victoria.

Cristian Mungiu va veni la Iaşi alături de actorii din rolurile principale: Cosmina Stratan şi Cristina Flutur - premiate la Cannes pentru interpretare -, Valeriu Andriuţă și Dana Tapalagă. La premiera de gală sunt aşteptaţi şi actorii ieșeni Dionisie Vitcu, Ion Sapdaru, Teodor Corban, Petronela Grigorescu, Călin Chirilă și Gina Ţandură.

Lungmetrajul a fost inclus printre cele 71 de pelicule considerate eligibile pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru film străin care va fi decernat în 2013.

"După dealuri" spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată.

Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

Filmul a fost criticat dur de oficiali ai Bisericii Ortodoxe Române care au afirmat, la avanpremiera de la Vaslui, că "este o ruşine".

Citeşte şi:

"După dealuri", de Mungiu, în cursa către Oscarul pentru film străin

Cristian Mungiu, criticat de Biserica din Vaslui: „Filmul său este o ruşine" VIDEO

Mungiu, faţă cu ofensa preotului protopop: ''«Sper că nu reprezintă decât punctul domniei sale de vedere»"

VIDEO „După dealuri", după Cannes, la București

Încă un mare premiu pentru filmul „După dealuri" al regizorului ieşean Cristian Mungiu

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite