Ce destinaţii pentru călătoriile de afaceri cer angajaţii industriei fără fum de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj realizat, săptămâna trecută, de Aeroportul Internaţional Iaşi arată care sunt cele mai importante cinci destinaţii solicitate de sute de salariaţi din industria IT&Outsourcing.

Peste 350 de specialişti din comunitatea de IT&Outsourcing şi-au spus părerea legată de noile destinaţii ce ar putea fi luate în calcul de conducerea aerogării în negocierile cu operatorii aerieni. Astfel, în urma unui sondaj realizat de Aeroportul Internaţional Iaşi în parteneriat cu pinmagazine.ro, a reieşit un top 5 destinaţii pentru călătorii de afaceri. Acestea sunt Amsterdam, cu peste 30% din preferinţe, Frankfurt, Dublin, Copenhaga şi Varşovia.

„Rezultatul era previzibil, în condiţiile în care în Iaşi există cinci companii cu capital olandez, cu un total de aproape 1.000 de angajaţi în industria regională de IT & Outsourcing, care în prezent folosesc destinaţii din apropiere (ex. Bruxelles), ca alternativă. Potrivit aceluiaşi sondaj, au mai fost alese destinaţii precum Chişinău, Praga, Belgrad, Istanbul şi Kiev“, au transmis oficialii Aeroportului Iaşi.         

Pe de altă parte, ca destinaţii de vacanţă au fost menţionate în top 5 -  Atena, cu aproape 20% din preferinţe, Lisabona, Dubai, Budapesta şi Malaga. Totodată, printre preferinţe au mai fost menţionate şi destinaţii precum Stockholm, Basel, Malta, St. Petersburg sau Nisa. Aproape 60% dintre respondenţi au vârsta între 25-35 ani, 85% sunt angajaţi în companii ITO, restul fiind freelanceri sau studenţi.

Pentru acest an, aerogara ieşeană estimează un trafic de 1,2 milioane de pasageri. Anul trecut, numărul celor care au călătorit cu avionul de la/spre Iaşi a fost de 882.600, aerogara ieşeană având a doua cea mai mare creştere de trafic la nivel european. La Aeroportul Iaşi, operează în prezent, patru companii diferite, numărul zborurilor dinspre şi către Iaşi ajungând la 24, din care 19 sunt internaţionale şi cinci interne.
 
„Următorul pas este realizarea unei infrastructuri de terminal care să poată susţine fluxul de pasageri şi vom continua demersurile pentru extinderea portofoliului de rute, precum şi crearea unei legături cu un hub mondial, existând totodată posibilitatea ca şi alte companii aeriene să investească la Iaşi. De asemenea, vom investi într-o parcare extinsă, în spatiile destinate activităţilor conexe şi vor fi create legături rutiere cu puncte de interes ale oraşului. În planul de dezvoltare a Aeroportului Iaşi este inclusa şi realizarea unei infrastructuri cargo, unică în zona Moldovei, ce va avea adresabilitate inclusiv pentru Republica Moldova şi Ucraina, proiect ce va avea un impact puternic asupra economiei locale“, au punctat oficialii Aeroportului Internaţional Iaşi.

Citeşte şi:

Industria care produce anual în Iaşi câte o „fabrică fără fum“. Care sunt punctele forte şi pericolele din acest domeniu

Aeroportul din România care a ajuns de la 73.000 de pasageri anual la 76.000 de clienţi într-o singură lună. Este a doua cea mai importantă creştere din Europa


 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite