Atenţie! Medicamente cu termenul de valabilitate şters la o farmacie în Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele de control de la Protecţia Consumatorului au descins luni dimineaţă la una dintre farmaciile din Piaţa Unirii ca urmare a unei reclamaţii primite la sediul instituţiei.

Prin respectiva adresă un ieşean sesiza faptul că pe rafturile unităţii se găseau medicamente suspecte. „Ni se aducea la cunoştinţă faptul că la farmacia SC Zafarm SRL Iaşi, din Piaţa Unirii se comercializează medicamente cu termenul de valabilitate modificat. Echipa de comisari care s-a deplasat la operatorul economic a constatat că 15 tipuri de medicamente printre care se numără Diclofenac, Clorfeniramin, Hepaton aveau şterse marcajele producătorului cu numărul lotului, seria şi data expirării printr-o ştampilă făcută de altcineva decât producătorul", susţine Daniel Piftor, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

Produse expirate din 2010 în magazinele din Iaşi

Astfel, farmacia a fost amendată cu una dintre cele mai mari sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 de lei şi au fost confiscate toate medicamentele cu termenul de valabilitate expirat.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite