Apa se scumpeşte din nou la Iaşi. Societatea ApaVital anunţă că majorarea va intra în vigoare de la 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot la capitolul "veşti proaste pentru ieşeni", Primăria anunţă închiderea pentru reparaţii a unei străzi vitale pentru traficul din centrul oraşului.

Oficialii operatorului regional de servicii de apă din judeţul Iaşi au anunţat astăzi, 14 iunie, că vor "ajusta" tarifele pentru apă şi canalizare începând cu data de 1 iulie. 

Preţul unui metru cub de apă rece va costa 3,20 fără TVA, comparativ cu 3,02 lei - tariful actual. Ieşenii vor plăti metrul cub de apă rece cu 3,97 lei, după aplicarea Taxei pe Valoarea Adăugată.

Apă industrială va costa 2,56 lei/mc, fără TVA, comparativ cu 2,41 lei/mc în prezent. Preţul final va fi de 3,17 lei.

Pentru serviciile de canalizare-epurare se va percepe un preţ de 2,89 lei, cu tot cu TVA, comparativ cu 2,20 lei/mc, fără TVA, în prezent.

Majorarea ar fi parte a "strategiei de tarifare inclusă în Contractul de Finanţare nr. 102208 din 09.08.2010 încheiat între SC APAVITAL SA şi Ministerul Mediului şi Pădurilor, pentru implementarea proiectului «Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Iaşi»", se arată în comunicatul ApaVital, unul dintre cei mai prosperi operatori de servicii de apă şi canalizare din România.

Tot astăzi, Primăria Iaşi a anunţat că va închide în weekend-ul 14-15 iunie strada Vasile Alecsandri, cea care face legătura între Starea Civilă şi bulevardului Independenţei. Strada urmează să fie asfaltată.

Mai puteţi citi:

Nu ştie stânga ce face dreapta. Stradă din centrul Iaşiului închisă din senin de muncitorii Apa Vital, spre marea surpriză a celor de la primărie

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite