Ziua Mihai Eminescu va fi celebrată prin recitaluri de poezii şi folclor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statuia lui Mihai Eminescu din Parcul Cetăţii va fi loc de întâlnire pentru devenii pasionaţi de poezie.
Statuia lui Mihai Eminescu din Parcul Cetăţii va fi loc de întâlnire pentru devenii pasionaţi de poezie.

Ziua Mihai Eminescu este celebrată astăzi, în Hunedoara, prin recitaluri de poezii şi muzică populară. Evenimentul este organizat de Biblioteca municipală Hunedoara. În Deva, vor fi depuse flori la statuia poetului, iar elevii sunt invitaţi să participe la un concurs de cunoştinţe generale.

Biblioteca municipală din Hunedoara este în această dimineaţă gazdă pentru iubitorii de poezie. Mihai Eminescu este celebrat astăzi, prin recitaluri de poezie şi de muzică.

Program de ziua Mihai Eminescu

„În programul evenimentului vor fi: interpretarea unor scrisori de dragoste dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle, în lectura unui grup de elevi de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara", un recital de muzică şi poezie şi un recital de muzică populară interpretată de Mariana Suciu şi Viorica Brânduşan Lupo, acompaniate de Marian Lupo şi Ovidiu Tănase”, a informat Silke Oprean, reprezentanta Primăriei Hunedoara.

În Deva, manifestările dedicate celebrării poetului Mihai Eminescu încep în această dimineaţă, în Parcul Cetate, unde vor fi depuse flori la statuia lui Eminescu. Cei care vor fi prezenţi la eveniment vor putea asista la un recital al Coralei Parohiei "Bunavestire" din Deva şi la sceneta actriţelor Isabela Haşa si Cristina Lazăr. La orele amiezii, în Salle d'Or din mall, Biblioteca Judeţeană din Deva organizează un concurs între elevii liceelor hunedorene pe tema vieţii şi operei poetului.


Vă recomandăm şi:

Patimile lui Eugen Evu, poetul hăituit de fosta Securitate pentru o anonimă adresată lui Nicolae Ceauşescu

Eugen Evu şi-a făcut publice dosarele CNSAS. Timp de două decenii, scriitorul s-a aflat în atenţia Securităţii, fiind considerat un “element cu manifestări duşmănoase la adresa orânduirii socialiste”. A fost turnat de vecini, prieteni şi colegi, însă cele mai mari probleme le-a avut după ce în 1982 i-a trimis o scrisoare anonimă lui Nicolae Ceauşescu.

Premianta de sămbătă a fost Maria Oprea: cu dragoste de poezie şi frumos

Hunedorenii au fost invitaţi astăzi să o cunoască pe Maria Oprea. Poeta din satul hunedorean Zdrapţi a fost răsplătită simbolic, de iniţiatorii campaniei civice „Premianţii fără premii”, pentru dragostea ei faţă de literatură, pentru creaţiile sale şi pentru că poate reprezenta, chiar şi la cei 80 de ani ai săi, exemplul unei vieţi dedicate artei şi tradiţiei.

Ziua în care minerii din Valea Jiului l-au sfidat pe Ceauşescu  

Ziua de 3 august 1977 a intrat în istorie ca data în care Nicolae Ceauşescu, cu întreaga putere politică şi opresivă pe care o reprezenta, a fost nevoit să cedeze în faţa revendicărilor minerilor din Valea Jiului, ale căror acţiuni de protest de atunci au reprezentat cea mai revoltă muncitorească, în regimul comunist.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite