Troc inedit propus de un tânăr: „Cedez parc auto contra turmă de mioare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Marc din Brad are 31 de ani şi un singur gând: acela de a investi în oierit. Şi cum criza financiară a generat o criză acută de lichidităţi, Marian s-a gândit să readucă pe tapet trocul. Astfel, viitorul cioban este dispus să ofere cele trei maşini, proprietate personală, pentru vreo 20 de oi..

 “Am estimat preţul celor trei autoturisme la aproximativ 2.000 de euro. Asta înseamnă că pot obţine pe ele vreo 20 de oi. Sigur, totul este negociabil mai puţin rasa oilor. Vreau să fie ţurcane. Astea sunt cele mai productive ovine”, spune întreprinzătorul.
Tânărul a prin gustul acestei afaceri în urmă cu un an când a început să-şi achiziţioneze oi ţurcane şi a văzut că obţine profit de pe urma lor. Încet, încet a reuşit să-şi achiziţioneze 25 de mioare iar acum vrea să ajungă la 60. “Am o firmă de construcţii şi tot ce câştig investesc în oierit. Cumpăr păşuni şi oi. Când voi ajunge la 60 de mioare mă opresc. Şi asta că de la 50 de oi în sus pot obţine şi subvenţia de 44 de lei pe fiecare miel fătat. Cu banii ăştia îmi plătesc ciobanul. Cu restul profitului îmi asigur un trai liniştit”, este de părere Marc. Potrivit calculelor întreprinzătorului brădean cele 60 de oi pe care le va avea i-ar asigura un câştig de aproximativ 10.000 de lei numai din vânzarea mieilor.

Şi-a dat home cinema-ul pe un porc
Ideea trocului cu produse nu este nouă în judeţ. Anul trecut, înainte de Crăciun, un devean a reuşit să-şi achiziţioneze un porc pe care l-a plătit cu home cinema-ul. “Singura nemulţumire a mea a fost că porcul nu avea decât 90 de kilograme. Eu vroiam să fie de 110. Dar asta e”, a declarat Liviu Stan, fostul proprietar al homme cinema-ului. Tranzacţia s-a făcut prin intermediul anunţurilor de mică publicitate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite