Tânăr reţinut la intrarea în ţară pentru trafic de cocaină. Autorităţile germane l-au dat în urmărire internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Lupeni a fost oprit la intrarea în ţară şi reţinut pentru trafic de droguri de mare risc, cocaină şi ecstasy, infracţiuni săvârşite pe teritoriul Germaniei.

Curtea de Apel Timişoara a decis arestarea şi predarea către autorităţile germane a lui Mircea Claudiu Doboş (29 de ani), un tânăr din Lupeni, acuzat că a plănuit aducerea în ţară a unor cantităţi însemnate de droguri de risc. Bărbatul se afla pe lista urmăriţilor internaţionali, pe numele său fiind emis, din 22 februarie, un mandat european de arestare. A fost reţinut în 18 martie, de poliţiştii de frontieră din Nădlac.

„Se suspectează că la data de 28 august 2017, Mircea Doboş l-a însărcinat pe condamnatul R.N. să aducă, într-un autovehicul, substanţe narcotice din Olanda, prin Republica Federală a Germaniei, în România. La data de 29 august 2017, condamnatul a transportat în autovehiculul său 482 grame ecstasy (= 167.76 grame de MDMA-bază) şi 82,98 grame cocaină (= 65,22 grame de clorhidrat de cocaină) în Germania până în parcarea Jăgerhblzl de pe Autostrada A3 lângă Windorf, unde autovehiculul a fost supus unui control de poliţie şi stupefiantele au fost confiscate. Acuzatul a acţionat cu intenţia de a vinde în mod profitabil substanţe narcotice în România”, se arăta în dosar.

Mircea Doboş a comis potrivit dispoziţiilor legale germane, infracţiunea de instigare la import neautorizat de substanţe narcotice în cantitate semnificativă, cu comerţ neautorizat cu substanţe narcotice în cantitate semnificativă. „Persoana solicitată având ultimul cuvânt, arată că este de acord cu predarea sa autorităţilor germane şi precizează că nu renunţă la beneficiul conferit de regula specialităţii. Instanţa constată că se impune predarea acestuia autorităţilor germane, nefiind date impedimente de refuz al executării unui mandat european de arestare emis în scopul urmăririi penale, acest lucru nefiind o opţiune, ci o obligaţie imperativă în sarcina instanţei. Persoana solicitată având ultimul cuvânt, arată că este de acord cu predarea sa autorităţilor germane şi precizează că nu renunţă la beneficiul conferit de regula specialităţii”, se arată în dosar.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum a urmărit DIICOT un colet de două kilograme de cannabis. Afacerea cu droguri din Spania a eşuat în parcare

Vraciul din munţi care a vrut să vindece lumea cu cannabis. Cum a ajuns să se îndrăgostească de plantele interzise, pe care „le trata ca pe nişte copii”

Fost lider violent al lumii interlope condamnat pentru că şi-a terorizat soţia. Pedeapsa nu îl sperie pe Cristian Litera

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite