Spitalul judeţean a fost marele câştigător al investiţiilor în sănătate derulate în 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Hunedoara a prezentat bilaţul investiţiilor din 2017 în spitalele din judeţul Hunedoara. Cele mai mari proiecte s-au derulat la Deva.

Cele mai mari investiţii din acest an în spitalele din judeţul Hunedoara, aflate în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, au vizat Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Aici s-au continuat lucrările prevăzute în contractul de reparaţii capitale. La Secţia Pneumologie au avut loc reparaţii în regim de urgenţă la corpul II al secţiei din fonduri ale CJ Hunedoara, în valoare de 136.420 lei. La Secţia Pediatrie au loc lucrări de renovare la parter şi etajul I, licitaţia pentru desemnarea constructorului a având ca termen data de 1 noiembrie 2017.

Bugetul alocat de CJ Hunedoara acestui obiectiv este de 409.700 lei.  Cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, s-a modernizat Policlinica veche din cartierul Dacia. Lucrările au fost finalizate în cursul lunii octombrie. Aici funcţionează secţiile Dermatologie, Psihiatrie şi CSM (Centrul de Sănătate Mintală) Adulţi. De asemenea, s-a alocat un fond de 2,6 milioane de lei pentru demararea contractului-cadru de achiziţie a dotărilor necesare funcţionării spitalului. „S-a reuşit, după 10 ani de acţiuni în instanţă, întabularea terenului pe care se află construcţiile Secţiei Baia Sărată. Consiliul Judeţean Hunedoara este acum proprietar cu drepturi depline pe cei 3420 mp de teren”, au informat reprezentanţii instituţiei.

La Sanatoriul Geoagiu, din fondurile alocate de Consiliul Judeţean, în cadrul proiectului Reparaţii capitale – complex medical au fost modernizate grupurile sanitare şi saloanele (925.000 lei) şi a fost achiziţionat un aparat de hematologie pentru Laboratorul de analize medicale în valoare de 75.000 lei. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a alocat 2,5 milioane de lei pentru proiectul Reparaţie capitală – complex medical, spălătorie, morgă şi capelă. Au fost modernizate vestiarele personalului, cabinetele medicale, camera de gardă, sălile de tratament, instalaţiile sanitare şi arhiva medicală şi administrativă.

La Sanatoriul Brad a fost reluată activitatea cabinetului de endoscopie bronşică, singurul din judeţul Hunedoara. Ambulanţa a fost dotată cu un concentrator de oxigen portabil. Au fost achiziţionate o serie de echipamente medicale necesare în diagnosticarea şi tratarea pacienţilor: un aparat BiPAP pentru tratamentul insuficienţei respiratorii şi al unor afecţiuni în timpul somnului, două aparate pentru antrenamentul la efort în cadrul reabilitării pulmonare, un aparat pentru diagnosticul insuficienţei respiratorii, două aparate de aerosoli şi este în curs achiziţia unui spirometru performant.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cinci lifturi din spital sunt înlocuite după jumătate de secol. Noile ascensoare vor costa aproape 600.000 de lei

Spitalul din Hunedoara va fi dotat cu cinci ascensoare noi, pentru care vor fi cheltuţi aproape 600.000 de lei. Două lifturi vor fi montate în clădirea Secţiei de Boli infecţioase, iar trei în clădirea principală a unităţii medicale.

Secţia de hemodializă din spital a devenit funcţională la o lună de la inaugurare. Au fost investiţi 60.000 de lei în renovare

Primul pacient al staţiei de hemodializă inaugurată la spitalul din Hunedoara a beneficiat de tratament, la o lună de la inaugurarea acesteia, după investiţia de 60.000 de lei.

Cazul cutremurător al tinerei juriste care a murit în spital. Trupul Loredanei a fost deshumat după şase ani de la tragedie

Trupul Loredanei Dâmbean, o tânără decedată în 2011 în condiţii suspecte în spitalul din Deva, a fost deshumat miercuri, după şase ani de la decesul acesteia. Magistraţii au decis refacerea anchetei penale în cazul morţii femeii după ce, iniţial, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a clasat cazul.

Spitalul modern cu şapte etaje a fost finalizat. Investiţia de 100 de milioane de lei va fi recepţionată în 28 noiembrie

Lucrările la clădirea nouă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au ajuns la final, iar autorităţile locale au anunţat recepţia lor pentru 28 noiembrie. Investiţia în construcţia de şapte etaje s-a ridicat la 100 de milioane de lei.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite