Parcul din Deva în care au fost investiţi cinci milioane de lei a fost redeschis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de hunedoreni au venit la inaugurarea Parcului municipal Cetate din Deva, redeschis în urma finalizării proiectului de modernizare, realizat cu ajutorul unei finanţări de la Uniunea Europeană.

Investiţia în restaurarea parcului de la poalele cetăţii a avut o valoare de peste cinci milioane de lei, iar lucrările au durat aproximativ un an.

„Sper ca în maximum trei ani să finalizăm lucrările la întreg complexul compus din parc, cetate şi centrul civic, pentru a atrage cât mai mulţi turişti. Chiar dacă se face autostradă, trebuie să avem grijă ca Deva să nu fie ocolită. Pe viitor, aici, în parc, în fiecare duminică va cânta fanfara, iar sâmbăta va concerta câte o formaţie”, a spus Petre Mărginean, primarul municipiului Deva.

Oaza din centrul istoric al Devei
Parcul Cetate este una dintre cele mai vechi zone de agreement din Deva. Este situat în centrul istoric al municipiului şi în secolele trecute a fost grădina Palatului Magna Curia, una dintre reşedinţele celor mai importanţi principi ai Transilvaniei.

image

În primii ani ai secolului XX, parcul cetăţii se afla în proprietatea statului român, fiind administrat de Fisc. La marginea lui a fost construită în stil baroc una dintre cele mai impunătoare clădiri din Deva, tribunalul, dar şi casa primului şef de govern comunist, Petru Groza.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Povestea parcului cetăţii, vechiul loc de relaxare al principilor Transilvaniei şi al lui Petru Groza

FOTO Cum arăta interiorul vilei de lux a primului şef de guvern comunist din România, Petru Groza

FOTO Amintiri din „cetatea oţelului”: povestea celor mai interesanţi ani din istoria combinatului de la Hunedoara

Hunedoara anilor 1950, văzută de spionii străini: relatări despre anti-comunişti, acte de sabotaj şi atacuri ale partizanilor

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite