O reţea de transport a gazului metan va fi construită pe tronsonul Deva – Brad, pentru alimentarea municipiului Brad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARGIVĂ.
FOTO: ARGIVĂ.

O reţea de transport a gazului metan va fi construită între Deva şi Brad, pentru alimentarea municipiului Brad, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, în urma unei şedinţe la care au participat autorităţile locale şi compania implicată în proiect.

Consiliul Judeţean Hunedoara a anunţat, miercuri, primele demersuri pentru construcţia reţelei de transport a gazului metan între Mintia (Deva) şi municipiul Brad, proiect care are ca scop alimentarea cu gaz metan a locuinţelor din municipiul Brad. La sediul instituţiei a avut loc o întâlnire între cei implicaţi în proiect, respectiv primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, reprezentanţii Transgaz Mediaş, ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Hunedoara şi ai Direcţiei Silvice Hunedoara.

„Scopul întâlnirii a fost acela de a clarifica unele aspecte legate de situaţia terenurilor ce urmează a fi scoase din circuitul agricol şi silvic pentru realizarea proiectului, inclusiv a documentaţiei aferente în vederea începerii de către Transgaz a procedurii de achiziţie a suprafeţelor necesare pentru amplasarea conductei de transport gaze naturale”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, realizarea reţelei de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia – Brad, în lungime de circa 30 de kilometri, este un proiect de mare amploare, realizat de Transgaz, care are ca finalitate creşterea calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Brad. În prezent, brădenii au apă caldă şi căldură furnizate în sistem centralizat, la preţuri ridicate, de către centrala pe păcură sau au renunţat definitiv la acest serviciu, din cauza costurilor mari.

„Odată introdus gazul metan, apare astfel o sursă alternativă de încălzire a locuinţelor şi va scădea consumul de lemn de foc. În plus, realizarea reţelei de gaze naturale va contribui la o mai bună dezvoltare economică a zonei Brad şi a comunelor aflate pe traseul magistralei”, a informat CJ Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Gara veche de 120 de ani, „bijuteria” din Ţara Zarandului. Ce soartă a avut clădirea de patrimoniu, pe care localnicii au dorit să o salveze de la ruinare

Gara municipiului Brad a împlinit 120 de ani de la inaugurare. Considerată una dintre cele mai frumoase gări din România, clădirea – monument de arhitectură, a fost lăsată în paragină în ultimii ani, însă recent a intrat în reparaţii capitale.

Călăul prizonierilor sovietici din lagărul Crăciuneşti. Povestea „torţionarului de ruşi”, acuzat de moartea a 700 de ostatici

Aproape 700 de prizonieri sovietici au murit în iarna anului 1941 în lagărul de la Crăciuneşti, judeţul Hunedoara. Cei mai mulţi dintre ei au sfârşit în urma deciziilor luate de comandantul Nicolae Stavrescu. Povestea celui prezentat ca un „torţionar de ruşi“ a fost expusă în notele informative păstrate la Arhivele Naţionale din judeţul Hunedoara. Alte note informative arată însă mărinimia localnicilor faţă de prizonieri.

Ministrul care a tratat cu Hitler cedarea Ardealului de Nord a fost pictat în biserică: tabloul controversat a stat acoperit cu vopsea jumătate de secol

O frescă inedită, dezvăluită în Biserica Adormirea Maicii Domnului din Brad, în urma lucărilor de restaurare, îl înfăţişează pe Ion Gigurtu, prim-ministrul României din anul 1940, unul dintre personajele controversate ale epocii sale. Tabloul a stat acoperit cu vopsea timp de peste jumătate de secol. Gigurtu a murit în închisoarea torţionarului Alexandru Vişinescu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite