Mafia contrabandiştilor de ţigări prosperă pe zi ce trece la marginea pieţelor hunedorene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romii care se ocupă de vânzarea ilegală a ţigărilor de contrabandă au acaparat zona pieţei municipiului Deva. Fiecare intrare în perimetrul ocupat de aceştia este supravegheată de membrii clanurilor care pun în vânzare marfa. La vederea poliţiştilor, comercianţii se anunţă din timp.

Perimetrul din faţa pieţei agroalimentare a municipiului Deva este ocupat de comercianţii de ţigări netimbrate. Mai multe familii de romi îşi întâmpină clienţii cerându-le să cumpere ţigări de contrabandă, la preţuri mai mici decât în comerţ.

Cinci traficanţi de comori dacice sunt cercetaţi pentru valorificarea ilegală a unor tezaure în valoare de peste patru milioane de euro

Judeţul în care se face trafic cu orice, de la brăţări din aur la locomotive cu abur

O dată ce cumpărătorul a acceptat tranzacţia, bişniţarii se retrag cu acesta în afara pieţei, pentru a nu fi văzut când îi distribuie marfa. Măsurile de precauţie pe care şi le iau bişniţarii dau roade în cazul raziilor efectuate de poliţişti, în rest nimeni nu pare să îi deranjeze. Pentru fiecare zi petrecută în piaţă, un comerciant de ţigări au profituri de cel puţin 100 de lei fiecare.

“Tariful pe pachet este de 7,5 lei, pentru cele mai ieftine ţigări: Viceroy, Marble, Pall Mall. Malboro costo 9 lei, iar Kent nu prea se comercializează Sunt mai ieftine şi au aceeaşi calitate, iar în zilele acestea de criză, oamenii nu îşi permit să arunce banii pe ţigări scumpe”, s-a destăinuit un fost bişniţar, scos de pe piaţă după ce a fost amendat de mai multe ori de poliţişti.

“Frecvent au loc acţiuni în pieţe, pentru depistarea celor care comercializează ilegal mărfuri accizabile, iar rezultatele au fost pe măsură. Combaterea contrabandei este o prioritate pentru poliţişti”, spune inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoraului de Poliţie Judeţean Hunedoara. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite