Locuinţele din Petroşani au rămas în frig. Primarul acuză conducerea CEH, iar şefii companiei dau vina pe datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 6.000 de locuitori ai Petroşani riscă să petreacă iarna în frig. Societatea de termoficare a municipiului a acumulat datorii de peste 3,5 milioane de lei Complexul Energetic Hunedoara.

Sute de locuinţe din Petroşani racordate la sistemul centralizat al municipiului au rămas în frig, deşi în ultimele nopţi, temperatura a scăzut sub zero grade, iar primăria a solicitat conducerii Complexului Energetic Hunedoara să furnizeze agentul termic.

SC Termoficare SA a făcut o solicitare joi către CEH pentru furnizarea agentului termic, deoarece temperaturile au fost sub zero grade mai multe zile, afirmă primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 

„Luni dimineaţă, l-am sunat pe domnul director Cosmin Chiuzan şi nu ştia de această adresă care a fost trimisă la Complexul Energetic Hunedoara. Dumnealui a spus că a văzut din ziar, că nu ştie, că trebuie să vadă... I-am spus: <<Domnule director, ce să mai vedeţi? E foarte frig. Daţi drumul la căldură. La Deva de ce aţi dat drumul şi la Petroşani nu?>>. Mi-a răspuns că acolo este altă situaţie. Părerea mea este că dumnealui consideră că noi suntem cetăţeni e categoria a doua şi eu nu accept aşa ceva, iar domnul Chiuzan trebuie să îşi dea demisia urgent din această funcţie pentru că nu numai că este indolent, este şi iresponsabil. Nu poţi să fii atât de relaxat şi să spui că nu ai primit o adresă sau că nu ştii dacă ai primit-o e joi şi până acum”, a declarat primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Căldura opritîă din cauza datoriilor

Reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara au răspuns într-un comunicat de presă în care au amintit de datoria societăţii de termoficare din Petroşani la CEH.

„Conducerea Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA îşi exprimă disponibilitatea furnizării agentului termic primar necesar pentru asigurarea încălzirii consumatorilor Municipiului Petroşani în condiţiile în care administraţia SC Termoficare SA Petroşani - societate în reorganizare judiciară se angajează la plata sumelor rezultate din prestarea acestui serviciu. Între SC Termoficare SA Petroşani - societate în reorganizare judiciară şi societatea noastră, nu există, în acest moment, nicio relaţie contractuală în vederea furnizării agentului  termic. Mai mult decât atât, în prezent, SC Termoficare SA Petroşani nu şi-a onorat faţă de S CEH SA obligaţiile contractuale din perioada de iarnă 2015 - 2016, când dintr-un total facturat în cuantum de 5.097.891,61 lei, s-a încasat doar 1.553.603,78 lei, rămânând o diferenţă în valoare de 3.544.287,83 lei”, a informat CEH.


Vă recomandăm şi:

Uricani, oraşul care dispare odată cu mineritul: statuile stahanoviştilor care dau culoare cartierelor „sovietice“ şi monumentul marilor ţepe

Cel mai izolat oraş al judeţului Hunedoara are mai puţin de 9.000 de locuitori, majoritatea pensionari din minerit. În ultimii ani tot mai multe dintre locuinţele construite în anii 1960 – 1970 în Uricani au fost lăsate pustii. Oraşul impresionează prin linişte, dar mai ales prin monumentele sale ciudate: copii ale operelor lui Brâncuşi, statui ale minerilor stahanovişti şi monumentul “ţepelor”.

Mitul oţelarului Ştefan Tripşa, eroul Muncii Socialiste pe care comuniştii l-au transformat într-un personaj fabulos

Ştefan Tripşa a fost unul dintre cele mai cunoscute personaje din trecutul comunist al Hunedoarei. A devenit celebru în anii 1960, după ce a primit titlul de Erou al Muncii Socialiste – RPR, pentru performanţele sale în Oţelărie. În anii 1960, noul erou stahanovist a fost răsfăţatul presei, al publiciştilor şi al autorităţilor, care l-au transformat într-un oţelar legendar, cu calităţi fabuloase.

Catastrofa de la Certej, cu 89 de morţi, în notele secrete: ultimele cadavre au fost scoase din mâlul de steril după opt zile

Aroape 100 de oameni au murit în urma celei mai mari catastrofe miniere din ultima jumătate de secol. În dimineaţa de 30 octombrie 1971, mâlul toxic din iazul de decantare al Exploatării miniere de la Certej – Săcărâmb a înghiţit un cartier muncitoresc. Arhivele fostei Securităţi păstrează o serie de note informative despre urmările tragediei colective şi despre modul cum au reacţionat autorităţile în faţa acesteia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite