FOTOREPORTAJ: Imagini de colecţie din Hunedoara anilor 1970 - oraşul aerisit cu străzi pustii şi bazin în centrul civic

0
0

Municipiul arată în prezent cu totul altfel decât arăta în anii 1960 – 1970, iar unele zone ale Hunedoarei au devenit aproape de nerecunoscut. Oraşul de la poalele castelului este sufocat de maşini şi de construcţii, totuşi a dispărut poluarea din atmosferă provenită de la vechile uzine ale combinatului siderurgic.

La începutul anilor 1970, un bazin întins a fost înfiinţat pe terenul ocupat în prezent de amplasamentul Parcului Tineretului.

VIDEO Centrala blestemată din vechiul combinat siderurgic al Hunedoarei a fost dinamitată

FOTOREPORTAJ: Incursiune în "casa bântuită", vechea clădire istorică a arhivelor combinatului din Hunedoara

EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului

Bazinul în aer liber fusese una dintre atracţiile Hunedoarei, dar ulterior a fost acoperit cu pietriş, iar pe terenul pe care a fost amplasat au fost amenajate rondouri de trandafiri.

FOTOGALERIE ”Mordor” de Hunedoara: ruinele refuzate ca loc de filmare de scenariştii filmului "Ghost Rider 2" cu Nicolas Cage

Mulţi dintre hunedorenii care au trăit în acele vremuri povestesc că oraşul era mult mai aerisit şi mai primitor, în ciuda faptului că erau nevoiţi să suporte noxele produse de furnalele combinatului.

image

FOTOGALERIE: EXCLUSIV Imagini inedite cu Nicolae Ceauşescu, salvate dintr-o clădire părăsită a combinatului din Hunedoara

image

FOTOREPORTAJ: Zonele rău-famate ale Hunedoarei, bântuite de sărăcie şi teamă

image

FOTOGALERIE: Cum au fost puse la pământ „turnurile gemene” din Hunedoara, ultimele simboluri ale măreţiei combinatului

image

În prezent, spun oamenii, Hunedoara este chiar mai liniştită decât în urmă cu aproape jumătate de secol, în ciuda traficului intens şi a aglomeraţiei de pe bulevardele oraşului.

image
image

Cartierele sărace ale oraşului se zbat în mizerie, iar oamenii trăiesc cu neliniştea zilei de mâine.

image
image

VEZI CUM ARĂTAU MAHALALELE ORAŞULUI ÎN ANII 1950

image
image

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite