Dosarul „mafiei fierului vechi” din Hunedoara este judecat de zece ani. Ce au decis magistraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 40 de inculpaţi din celebrul dosar al „mafiei fierului vechi” din Hunedoara vor mai avea de aşteptat cel puţin până în luna februarie, pentru a afla soluţia instanţei, în procesul judecat de 10 ani de magistraţii Tribunalului Bistriţa – Năsăud.

Au trecut zece ani de la începerea procesului aşa-zisei mafii a ferului vechi din Hunedoara, însă magistraţii Tribunalului Bistriţa – Năsăud nu au reuşit până în prezent să dea un verdict.

Instanţa a amânat judecarea cauzei, motivând cu lipsa apărătorului unuia dintre inculpaţi, se arată în soluţia pe scurt publicată de Tribunalul Bistriţa Năsăud.

Peste 40 de hunedoreni sunt implicaţi în dosar, cei mai mulţi fiind inculpaţi pentru participarea la furturile comise la începutul anilor 2000, din combinatul siderurgic al Hunedoarei, la infracţiuni de evaziune şi spălare de bani.

Potrivit rechizitoriului, bandele de hoţi de fier vechi, patroni ai unor centre de colectare şi angajaţii lor, precum şi angajaţi ai unor firme de pază au produs prejudicii de peste 12,5 milioane de lei, prin delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală şi pagube de alte câteva milioane de lei prin furturi. Gruparea a fost destructurată în vara anului 2006, în urma unor descinderi coordonate de Traian Berbeceanu, viitor comisar-şef şi viitor şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, şi de procurorul şef delegat de la DIICOT – Sibiu, la acea vreme, Laura Codruţa Kövesi, în prezent procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Atunci peste 50 de hunedoreni au fost ridicaţi şi duşi la audieri, iar ulterior cei mai mulţi dintre ei au fost arestaţi.


Vă recomandăm şi:

Sentinţă definitivă în dosarul traficului de monede antice din Sarmizegetusa. Ce pedepse au primit cei patru inculpaţi

Magistraţii au pronunţat sentinţa definitivă într-un dosar al traficanţilor de tezaure dacice. Printre cei patru inculpaţi acuzaţi de infracţiuni de spălare de bani s-a numărat şi fostul custode al sitului Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Florin Delinescu.

Ziua neagră a primarului Devei, Mircia Muntean. Contestaţia în dosarul penal în care a fost condamnat a fost respinsă

Mircia Muntean a contestat decizia prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare, într-un dosar în care a fost judecat pentru abuz în serviciu. Tribunalul Bucureşti i-a respins contestaţia la executare. Soluţia nu este definitivă, dar este o veste proastă pentru primarul care anul trecut a fost condamnat într-un alt proces la şase ani de închisoare.

Dezvăluirile poliţistului Claudiu Ionescu: povestea bărbatului mort în patul iubitei, în timpul sexului, adus la morgă în portbagajul unui taxi

Claudiu Ionescu, un ofiţer de poliţie din Hunedoara retras din activitate, a fost eroul unei întâmplări cu totul ieşite din comun. Poliţistul a relatat cum, în urmă cu câţiva ani, cadavrul unui bărbat care murise în timp ce făcea dragoste a fost transportat la morgă, în portbagajul unui taxi. Povestea publicată pe pagina sa de Facebook uimeşte şi prin alte detalii picante.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite