„Criminalul emo”, condamnat pentru uciderea unei eleve de 15 ani, va fi internat într-un centru educativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Hoară (21 de ani) este în închisoare din iulie 2008, după ce şi-a ucis prietena în vârstă de 15 ani. Restul pedepsei îl va executa însă într-un centru de detenţie, cu rol educativ. Supranumit „criminalul - emo”, Lucian Hoară este unul dintre primii beneficiari ai legii mai favorabile aplicată deţinuţilor, o dată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal.

Lucian Hoară, tânărul din Hunedoara care şi-a ucis fosta iubită în vârstă de 15 ani, este unul dintre primii beneficiari ai noilor reglementări legate de aplicarea pedepselor mai favorabile unor deţinuţi, o dată cu intrarea în vigoare a noului cod penal.

Dosarul de condamnat al tânărului a fost verificat de comisia de evaluare înfiinţată în penitenciar şi a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Hunedoara.

Instanţa a admis sesizarea comisiei de evaluare, privind aplicarea legii mai favorabile pentru acest deţinut şi a decis următoarele: „Înlocuieşte pedeapsa de 9 ani de închisoare aplicată condamnatului, deţinut în Penitenciarul Bârcea Mare, prin sentinţa penală nr.129/14.04.2009 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosar nr.8023/97/2008, definitivă prin nerecurarea deciziei penale nr.12/A/01.06.2009 a Curţii de Apel Alba Iulia, pentru infracţiunea de omor, prev. de art.174 al.1 C.pen. cu aplicarea art.99 şi urm. C.pen, cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 9 ani. Constată că persoana condamnată a executat în regim de reţinere, arest preventiv şi detenţie perioada de la data de 29.07.2008 până la data de 01.02.2014. Dispune anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.135/02.07.2009 emis de Tribunalul Hunedoara”, a informat instanţa.

Potrivit reglementărilor noului cod penal, “măsura educativă a internării într-un centru de detenţie constă în internarea minorului într-o instituţie specializată în recuperarea minorilor, cu regim de pază şi supraveghere, unde va urma programe intensive de reintegrare socială, precum şi programe de pregătire şcolară şi formare profesională potrivit aptitudinilor sale”.

Măsura internării poate fi prelungită în cazul în care acesta comite infracţiuni. De asemenea, “în cazul în care pe durata internării minorul a dovedit interes constant pentru însuşirea cunoştinţelor şcolare şi profesionale şi a făcut progrese evidente în vederea reintegrării sociale, după executarea a cel puţin jumătate din durata internării, instanţa poate dispune: liberarea din centrul de detenţie, dacă persoana internată a împlinit vârsta de 18 ani”.

image

O crimă înfiorătoare
Lucian Hoară a şocat o întreagă comunitate în iulie 2008, când i-a tăiat gâtul fostei sale iubite, Oana, în vârstă de 15 ani. Adolescentul de 16 ani la acea vreme era cunoscut ca un adept al satanismului, iar porecla după care îl strigau apropiaţii şi cea folosită de el pe Internet era Mammon, numele unui demon. Hoară a comis crima în camera sa, unde o invitase pe adolescentă. A ucis-o cu un cuţit de bucătărie, iar după comiterea crimei a ieşit din casă cu bicicleta. A aruncat arma crimei în râul Cerna, ce străbate Hunedoara. La scurt timp, a fost prins de poliţişti, iar în faţa anchetatorilor şi apoi a magistraţilor a recunoscut fapta. Apropiaţii adolescentului au relatat că acesta era pasionat de satanism, de altfel, îşi şi tatuase pe corp chipurile unor personaje macabre şi ale unor demoni.

Vă recomandăm şi:

Mărturia unui deţinut iertat de noul Cod Penal: „Doamne, Dumnezeule, nu-mi vine să cred că sunt liber!“
 

Cazul Lucian Hoară: cinci ani de închisoare pentru crima care a oripilat Hunedoara. Ucigaşul emo nu a regretat moartea iubitei sale în vârstă de 15 ani

FOTO-VIDEO Preoţii la care se confesa doctoriţa Ligia Mara, ucisă de fostul soţ, cunoşteau teroarea prin care trecea

VIDEO Accident mortal în Deva: Un om de afaceri şi o hunedoreancă au murit pe loc în maşina lovită de un cap de pod

Motivul dublei tragedii din Hunedoara: doctoriţa ucisă de fostul soţ nu voia să îi dea 50.000 de euro şi două covoare

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite