Complexul Energetic Hunedoara a contestat administratorul judiciar. Curtea de Apel decide soarta companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii minerilor nu au fost mulţumiţi de decizia numirii administratorului CEH.
Reprezentanţii minerilor nu au fost mulţumiţi de decizia numirii administratorului CEH.

Administratorul judiciar provizoriu al Complexului Energetic Hunedoara, numit printr-o decizie a Tribunalului Hunedoara, a fost contestat de reprezentranţii CEH. Conducerea companiei a depus o cerere de apel, la Tribunalul Hunedoara, iar dosarul de insolvenţă va fi transmis Curţii de Apel Alba Iulia, pentru soluţionare.

Curtea de Apel Alba Iulia va decide dacă firma de insolvenţă GMC SPRL Craiova rămâne administrator judiciar provizoriu al Complexului Energetic Hunedoara, a cărei cerere de intrare în insolvenţă a fost amisă în 7 ianuarie de Tribunalul Hunedoara.

Reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara au fost cei care au cerut intrarea în insolvenţă a companiei, însă nu au fost mulţumiţi cu decizia Tribunalului Huneoara prin care a fost desemnată Casa de insolvenţă din Craiova, pentru a se ocupa de administrarea CEH. Joi, a fost depusă o cerere de apel, prin care CEH contestă hotărârea instanţei.

„Dosarul va fi înaintat Curţii de Apel Alba Iulia în vederea soluţionării apelului', a declarat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Complexul Energetic Hunedoara a solicitat anul trecut intrarea în insolvenţă, din cauza datoriilor de peste 1,2 miliarde de lei, înregistrate către furnizori şi către statul român. Reprzentanţii companiei ar fi preferat ca aceasta să fie administrată, după intrarea în insolvenţă, de firma Euro Insol, condusă de Remus Borza.

Şi minerii s-au arătat nemulţumiţi de numirea administratorului judiciar, susţinând că acesta va lichida compania. Circa 1.800 de mineri dintre cei 4.000 care lucrează la exploatările de huilă Livezeni, Lupeni, Lonea şi Vulcan, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au semnat, până miercuri, tabelele prin care îşi arată susţinerea în ceea ce priveşte declanşarea unei greve generale la aceste mine. Reprezentanţii Sindicatului Muntele au susţinut că firma de insolvenţă GMC SPRL Craiova nu are experienţa necesară pentru a gestiona situaţia delicată în care se află Complexul Energetic Hunedoara.

Peste 6.000 e oameni lucrează în cadrul CEH, la termocentralele Mintia şi Paroşeni şi în exploatările miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan.


Vă recomandăm şi:

Greva care a cutremurat România lui Ceauşescu, relatată de americani: cum au fost umiliţi miniştrii care au venit să îi calmeze pe mineri

Spre sfârşitul anului 1977, Valea Jiului devenise o zonă militarizată, cu o populaţie tulburată de ameninţările autorităţilor, scriau jurnaliştii de la The New York Times. Totul se petrecea după ce în primele zile ale lunii august, peste 35.000 de oameni au protestat în Lupeni, faţă de condiţiile rele de muncă şi de lipsa alimentelor. Ceauşescu însuşi a ajuns în Valea Jiului pentru a-i calma, însă dictatorul nu şi-a respectat promisiunile.

Şapte ani de la marea tragedie din Mina Petrila: 13 mineri au murit şi 15 au fost răniţi în exploziile din subteran

Se împlinesc şapte ani de la una dintre cele mai mari tragedii petrecute în ultimele decenii în minele din Valea Jiului. În 15 noiembrie 2008, două explozii succesive într-un abataj al Petrilei au curmat viaţa a 13 oameni, mineri şi salvatori. Astăzi, minerii şi-au comemorat foştii colegi.

Lacrimile ortacilor la închiderea Minei Petrila: „Am adăugat încă o tragedie şirului de drame din minerit“

Ultimul vagonet de cărbune adus la suprafaţă din adâncurile Minei Petrila, cea mai veche exploatare minieră din Valea Jiului, a fost înâmpinat cu lacrimi de mineri. Evenimentul a marcat, simbolic, închiderea exploatării de huilă care a funcţionat neîntrerupt timp de 156 de ani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite