Cel mai spectaculos turn din Castelul Corvinilor a fost redeschis. Cum arată după restaurare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnul nou de poartă de la Castelul Corvinilor. ADEVĂRUL
Turnul nou de poartă de la Castelul Corvinilor. ADEVĂRUL

Lucrările de reabilitare a Turnului nou de poartă din Castelul Corvinilor au fost realizate, iar monumentul a reintrat în circuitul turistic.

La Castelul Corvinilor a fost redat circuitului de vizitare Turnul nou de poartă, o construcţie medievală spectaculoasă, cuprinsă în proiectul de reabilitare a ansamblului istoric din Hunedoara.

GALERIE FOTO CU TURNUL

VIDEO CU TURNUL

„Vizitatorii vor putea vizualiza în încăperea de la etajul turnului o expoziţie cu artefacte medievale şi moderne, din colecţiile Muzeului Castelul Corvinilor, apoi vor putea ieşi pe galeria de lemn pentru a admira atât Castelul cât şi Hunedoara. Accesul se face prin scara spirală, unde pentru siguranţa vizitatorilor, s-a montat o balustradă din fier forjat şi s-a reabilitat sistemul de iluminare”, a informat Muzeul Castelului Corvinilor.

Castelul Corvinilor înconjurat de ruine metalurgice. Ce a rămas după „coşmarul industrial” din anii ´90 VIDEO

Cetatea dacică plină de mistere de lângă Castelul Corvinilor. Rămăşiţele sale au fost date uitării VIDEO

Castelul Corvinilor, în şantier din 2019. Cum se lucrează la restaurarea cetăţii medievale din Hunedoara

Turnul nou de poartă a trecut, în ultimul an, printr-un proces de restaurare în cadrul proiectului „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor”, finanţat din fonduri europene, cu o valoare totală de aproximativ cinci milioane de euro.


Curtea interioară, văzută din turn. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

castelul corvinilor foto daniel guta adevarul


Turnul nou de poartă serveşte în prezent ca poartă principală de intrare în Castelul Corvinilor, pe podul care în trecut era mobil, ridicat printr-un sistem de prâghii. Este o construcţie masivă, cu un parter înalt, completat de trei niveluri de apărare, prevăzute cu deschideri pentru arme de foc.


Castelul Corvinilor. Turnul nou de poartă. ADEVĂRUL

Potrivit istoricilor, dintre elementele originale gotice din compunerea turnului se remarcă un burduf aşezat pe patru console şi un balcon masiv. Turnul era prevăzut cu o cameră de gardă a garnizoanei şi tot aici se afla închisoarea. Impresionează prin înălţimea sea şi prin priveliştea oferită turiştilor care urcă în balconul său.


Turnul Buzdugan şi Hunedoara, văzute din Turnul Nou de Poartă. Foto: ADEVĂRUL

castelul corvinilor foto daniel guta adevarul


Castelul Corvinilor a fost construit la mijlocul secolului al XV-lea, de puternica familie a Huniazilor, iar în istoria sa de aproape şase secole a trecut printr-un lung şir de transformări, care i-au adus înfăţişarea din zilele noastre.


Panorama Hunedoarei, văzută din turn. Foto: Daniel Guţă

castelul corvinilor foto daniel guta adevarul

Vă recomandăm să citiţi şi:

Descoperirile care au schimbat istoria la Castelul Corvinilor. Secole în şir, nimeni nu a bănuit existenţa acestor comori

Misterele războinicilor daci îngropaţi alături de armele lor în actuala grădină a Castelului Corvinilor VIDEO

Cât adevăr este în legendele înfiorătoare despre Castelul Corvinilor. Semnificaţia reală a unei inscripţii misterioase

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite