CEH oferă 100 de locuri de muncă la Mina Vulcan. Probe scrise pentru posturile de miner şi lăcătuş
0
Deşi se află într-o situaţie economică dezastruoasă, Complexul Energetic Hunedoara anunţă că va angaja 100 de mineri, pentru exploatarea minieră Vulcan, pentru o perioadă determinată.
Complexul Energetic Hunedoara a scos la concurs 100 de posturi de miner, lăcătuş şi electrician.
„Pentru completarea deficitului de personal cu care se confruntă Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada următoare se va organiza un proces de selecţie pentru ocuparea a 100 de posturi vacante în cadrul EM Vulcan. Posturile care urmează a fi ocupate prin concurs sunt de muncitor subteran cu profil minier şi electromecanic (electrician şi lăcătuş). Angajarea personalului se va face pe o durată determinată de 6 luni, cu o perioadă de probă de maxim 15 zile”, a informat Complexul Energetic Hunedoara. Compania îi invită pe cei aflaţi în căutarea unor locuri de muncă să acceseze secţiunea „Cariere” a site-ului CEH. Concursul se va desfăşura începând cu data de 7 aprilie 2017, ora 8:00, şi va consta într-o probă scrisă.
Complexul Energetic Hunedoara a solicitat anul trecut intrarea în insolvenţă, din cauza datoriilor de peste 1,2 miliarde de lei, înregistrate către furnizori şi către statul român. În prezent, circa 5.000 de oameni lucrează în cadrul CEH, la Termocentralele Mintia şi Paroşeni şi în exploatările miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan.
Vă recomandăm şi:
Acţiunile de protest ale minerilor din Valea Jiului şi ale angajaţilor Termocentralei Mintia au continuat miercuri, până la orele după-amiezii. În urma lor, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, precum şi funcţionari din conducerea Termocentralei Mintia au demisionat.
Evenimentele care au culminat, pe 23 ianuarie 1999, cu Pacea de la Cozia au rămas în istorie ca apogeul puterii minerilor din Valea Jiului. De acolo nu se mai putea merge decât în jos. Şi s-a ajuns atât de jos, încât localităţile prospere de acum 25 de ani au devenit ruine, iar titanii acelor vremuri scormonesc în munţii de bolovani în căutare de cărbune ca să aibă ce mânca.
Spre sfârşitul anului 1977, Valea Jiului devenise o zonă militarizată, cu o populaţie tulburată de ameninţările autorităţilor, scriau jurnaliştii de la The New York Times. Totul se petrecea după ce în primele zile ale lunii august, peste 35.000 de oameni au protestat în Lupeni, faţă de condiţiile rele de muncă şi de lipsa alimentelor. Ceauşescu însuşi a ajuns în Valea Jiului pentru a-i calma, însă dictatorul nu şi-a respectat promisiunile.
Se împlinesc şapte ani de la una dintre cele mai mari tragedii petrecute în ultimele decenii în minele din Valea Jiului. În 15 noiembrie 2008, două explozii succesive într-un abataj al Petrilei au curmat viaţa a 13 oameni, mineri şi salvatori. Astăzi, minerii şi-au comemorat foştii colegi.