Baștanii revendică un cartier: “Pipera de Hunedoara”. Iată cum arată palatele de sute de mii de euro construite peste noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Țiganii bogați care trăiesc în palatele de la marginea Hunedoarei solicită primăriei ca zona ocupată în cea mai mare parte de proprietățile lor să primească, oficial, denumirea de “Pipera”. Deși nu au locuri de muncă, pentru că oricum nu au nevoie de ele, baștanii de la periferia orașului au făcut investiții de sute de mii de euro în proprietățile deținute.

Proprietarii palatelor cu turnulețe din Hunedoara vor ca zona unde locuiesc să poarte un nume care să îi reprezinte: “Pipera de Hunedoara”.

Culmea kitschului: Nuntă ţigănească după modelul nunţii regale de la Buckingham

FOTO Iată cum petrec cei mai bogaţi romi în cartierul palatelor din Hunedoara

“Cerem Primăriei Hunedoara schimbarea numelui Străzii Serei, pe care ne-am construit palatele, în Strada Pipera, așa cum ar trebui să se numească și cartierul”, transmite Laszlo, unul dintre cei mai înstăriți romi din zonă, proprietar al unui palat pentru construcția căruia susține că a cheltuit 300.000 de euro. 

ZOOM: Alaiul unei înmormântări ţigăneşti, condus de un călăreţ, a blocat centrul Devei

FOTOGALERIE: EXCLUSIV Imagini inedite cu Nicolae Ceauşescu, salvate dintr-o clădire părăsită a combinatului din Hunedoara

EXCLUSIV FOTOREPORTAJ: Ţiganii cumpără case vechi româneşti şi le transformă în palate cu turnuleţe

Englezii i-au umplut de bani

Întrebat de reporterii ADS Hunedoara de unde a avut bani pentru a-și ridica impunătoarea construcție, Laszlo a răspuns că a lucrat în Anglia zece ani. “Dar nu pot să spun ce am făcut și nu vreau să îmi vadă englezii palatul prin ziare, că apoi nu ne mai primesc la ei... la muncă”.

EXCLUSIV Povestea lui Superman Sava, ţigan de export cu nume de super-erou

Piedone, un alt țigan bogat, care deține un castel de 600.000 de euro, denumit “Vila lui Piedone”, susține, de asemenea, ca numele cartierului să devină, în acte, “Pipera de Hunedoara”.

image

“Toți vrem ca numele cartierului să devină Pipera, să fie după modelul Gigi Becali”, explică el.


În ultimii ani, mulți dintre românii care locuiau în zonă și-au vândut casele și terenurile baștanilor, în locul construcțiilor fiind ridicate în prezent imobile uriașe. Mulți dintre localnicii care au rămas în cartierul romilor susțin că vor pleca la rândul lor.

image

Citește reportajul integral și află ce spun reprezentanții Primăriei Hunedoara despre solicitările romilor bogați în săptămânalul ADS Hunedoara.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

ADS Hunedoara
HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite