ADMITERE LICEU 2013 Topul celor mai bune licee din Hunedoara: Decebal, Mihai Eminescu şi Iancu de Hunedoara
0Colegiul Naţional Decebal din municipiul Deva conduce detaşat în topul liceelor hunedorene. Este un liceu de tradiţie al judeţului Hunedoara, înfiinţat în urmă cu aproape un secol şi jumătate. În topul liceelor din judeţ, „Decebal” este urmat de Colegiul „Mihai Eminescu” din Petroşani şi de către Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”.
Colegiul Naţional "Decebal" a fost înfiinţat în anul 1871, fiind primul liceu care a funcţionat în Deva. În primii ani ai şcolii devene, localnicii orăşelului de la poalele cetăţii au fost de acord să plătească taxe suplimentare pentru ca banii strânşi să fie folosiţi pentru construirea unei clădiri în care elevii să poată învăţa şi pentru susţinerea acesteia.
Niciun localnic al Devei, indiferent că era român, maghiar sau german, nu s-a opus ideii de a contribui la dezvoltarea şcolii. La început liceul devean a funcţionat având o singură clasă, cu 23 de elevi, însă în anii următori numărul claselor a crescut la fel cum s-a întâmplat şi cu numărul materiilor predate.
În cadrul liceului devean avea să funcţioneze un internat, un muzeu, o infirmierie, săli de gimnastică şi biblioteci. În istoria lui „Decebal” a excelat la capitolul rezultate şcolare, iar ultimii ani au demonstrat-o din plin. În prezent, colegiul din Deva este Şcoală europeană, Şcoală parteneră a Republicii Federale Germane şi liceu inclus în programul de bacalaureat francofon.
Colegiul Naţional „Decebal” dinDeva în cifre:
Rata de promovare la Bacalaureat 2012: 92 la sută
Procentul de admitere la facultate a absolvenţilor liceului în 2012: 99 la sută
Media de intrare la liceu în 2012, după admiterea computerizată: 8,05 – filologie
Participări la olimpiadele naţionale în ultimii cinci ani: peste 130
Cele mai bune rezultate la concursuri şcolare din 2013: Cosmin Vraciu, menţiune Olimpiada Internaţională de Filosofie din Danemarca, Ana Maria Herţa, premiul I, pentru al şaselea an consecutiv la Olimpiada Naţională de Germană.
Cazuri de violenţă: 0
Număr de elevi repetenţi în 2012: 0
Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani împlineşte în acest an două decenii de existenţă. A fost înfiinţat în 20 septembrie 1993 ca liceu teoretic, iar din anul şcolar 2010 – 2011 este colegiu. În ultimii ani colegiul din Valea Jiului a fost în topul promovabilităţii, iar absolvenţii lui au obţinut cele mai mari note la examenele de Bacalaureat. Cei mai buni foşti elevi ai liceului din Petroşani îşi continuă în prezent studiile la universităţi mari din Marea Britanie.
Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani în cifre
Rata de promovare la Bacalaureat 2012: 97 la sută
Procentul de admitere la facultate a absolvenţilor liceului în 2012: 95 la sută
Media de intrare la liceu în 2012, după admiterea computerizată: 8,12 – filologie
Participări la olimpiadele naţionale în ultimii cinci ani: peste 50
Cele mai bune rezultate la concursuri şcolare din 2013: 18 participări la olimpiadele naţionale
Cazuri de violenţă: 0
Număr de elevi repetenţi în 2012: 0
Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este cunoscut în judeţ ca un centru de excelenţă în pregătirea elevilor la materii ca matematica şi fizica. În ultimii ani, elevii de la „Iancu de Hunedoara” au obţinut premii importante la olimpiadele şi concursurile naţionale de matematică, iar datorită performanţelor şcolare, colegiul este căutat de elevi din întreg judeţul care îşi doresc să studieze intensiv matematica.
Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara în cifre:
Rata de promovare la Bacalaureat 2012: 71 la sută
Procentul de admitere la facultate a absolvenţilor liceului în 2012: 93 la sută
Media de intrare la liceu în 2012, după admiterea computerizată: 7,76 – filologie
Participări la olimpiadele naţionale în ultimii cinci ani: peste 80
Cele mai bune rezultate la concursuri şcolare din 2013: Cătălin Fetoiu, medalie de aur şi menţiune la Olimpiada Naţională de Matematică
Cazuri de violenţă: 0
Număr de elevi repetenţi în 2012: 0
Vă recomandăm şi: