VIDEO Scăldatul mai face o victimă la Giurgiu. Un adolescent a murit înecat într-o baltă din apropierea Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii l-au căutat trei ore pe băiat
Pompierii l-au căutat trei ore pe băiat

Florian Ciobanu, un băiat în vârstă de 15 ani din localitatea giurgiuveană Comasca a murit înecat duminică, 8 iulie, în balta Zătoacă din apropierea Dunării. Reprezentanţii ISU Giurgiu au reuşit după câteva ore de căutări să scoată la suprafaţă trupul neînsufleţit al băiatului.

Scăldatul în locuri neamenajate a mai făcut o victimă în judeţul Giurgiu. Florian Ciobanu este al patrulea tânăr care se îneacă în ultima perioadă, cauza principală fiind aceea că nu ştia să înoate.

Băiatul a plecat de-acasă duminică, 8 iulie, alături de câţiva prieteni pentru a merge la scăldat în balta Zătoacă însă nu s-a mai întors.

Acesta a intrat în apă în jurul prânzului şi, spun prietenii, după câteva minute nu a mai fost văzut.

image

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

Unchiul băiatului care pescuia pe unul din malurile bălţii, a auzit strigătele prietenilor lui Florian şi a sărit în apă pentru a-l căuta însă fără succes.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu l-au căutat aproape trei ore pe băiat şi au reuşit să-l aducă la mal cu ajutorul unor localnici.

Din păcate, medicii n-au putut face altceva decât să constate decesul.

Reprezenanţii ISU au impus reguli pentru evitarea tragediilor

Prezent în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de prefectul Carmen Crişu, inspectorul şef al al ISU Giurgiu, Emil Apostol, a tras un semnal de alarmă cu privire la scăldatul în locuri neamenajate.

Printre măsurile luate de ISU Giurgiu se numără şi atenţionarea populaţiei cu privire la pericolele la care se expun în momentul în care aleg să intre în apă fără să ştie să înoate.

„Un pericol deosebit în această perioadă este înotul în locuri neamenajate, căldura determinându-i pe foarte mulţi locuitori din judeţ să se aventureze în locuri periculoase. Facem apel la populaţie să respecte regulile pentru evitarea unor tragedii” a spus Emil Apostol.

Reprezentanţii ISU Giurgiu au postat pe site-ul instituţiei un comunicat de presă în care sunt prezentate o serie de reguli care să evite tragediile:

- supravegherea permanentă a copiilor aflaţi în apă sau în apropierea acesteia;
- scăldatul doar în locuri special amenajate pentru înot si respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
- evitarea scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu se cunosc tehnicile de înot sau nu au deprinderile necesare;
- evitarea scăldatului în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
- evitarea scăldatului în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
- evitarea scăldatului în zone în care, anterior, s-au produs incidente;
- nu este indicat să se intre în apă după o perioadă îndelungată de expunere la soare;
- evitarea săriturilor de pe platforme, poduri sau alte construcţii, aceste acte de teribilism putând avea consecinţe grave.


În ultimele patru săptămâni pe raza judeţului Giurgiu au avut loc patru incidente la scăldat soldate cu moartea a patru persoane cu vârste cuprinse între 9 şi 33 de ani.

Tragediile au avut loc în râul Argeş (Mihăileşti), Groapa de Cenuţă (Giurgiu), Neajlov (Clejani) şi Balta Zătoacă (Oinacu).

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite