Şcoli închise în tot judeţul Giurgiu din cauza avertizărilor meteorologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu s-a întrunit miercuri, 20 septembrie, pentru a discuta măsurile necesare ce trebuie luate ţinând cont de atenţionarea meteorologică Cod Galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

ANMH a emis atenţionare Cod Galben pentru perioada 20 septembrie, ora 11.00 – 21 septembrie, ora 21.00, fenomenele vizate constând în instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului şi cantităţi de apă însemnate.

Prefectul judeţului Giurgiu, Crişu Nina Carmen, a aprobat ca în ziua de miercuri, 20 septembrie, începând cu ora 15.00, să se suspende cursurile din învăţământul şcolar în întreg judeţul Giurgiu.

”Măsura are caracter preventiv având ca scop evitarea punerii în pericol a elevilor având în vedere situaţia meteo descrisă în atenţionare precum şi eventualele desfăşurări potenţial periculoase ale fenomenelor meteo prognozate. Pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă care pot afecta viaţa şi bunurile, recomandăm cetăţenilor ca, pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice, să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic,  parcarea  autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”, se arată într-un comunicat oficial al prefecturii.

Pe aceeaşi temă:

Cod galben de vijelii în judeţul Iaşi. Care sunt orele critice anunţate de meteorologi

Cursuri suspendate în toate şcolile din Teleorman

Cum s-au spulberat planurile studentului omorât de poarta de la intrare în Timişoara: „De trei ori mi-a spus că nu îşi termină lucrarea de licenţă”


 

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite