Pui de căprioară rănit și epuizat, la marginea unui drum forestier din Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un echipaj de jandarmi aflat în misiune într-o pădure din localitatea Malu Spart a găsit un pui de căprioară rănit. Micul Bambi a primit apoi asistență medicală.

Puiul de căprioară e acum în afara oricărui pericol. FOTO IJJ Giurgiu
Puiul de căprioară e acum în afara oricărui pericol. FOTO IJJ Giurgiu

S-a întâmplat duminică seara, în jurul orei 18. Un echipaj de jandarmi se afla în misiune în colaborare cu Direcția Silvică Giurgiu, pe raza pădurii din localitatea Malu Spart.

Salvat de jandarmi

La marginea unui drum forestier, patrula a observat un pui de căprioară ghemuit. Animalul abia se putea mișca. Avea dureri și respira greu. 

Când s-au apropiat, puiul nu a fugit, fiind rănit și epuizat. Colegii noștri au ridicat puiul de căprioară și l-au dus la sediul Ocolului Silvic Bolintin-Vale pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale”, precizează biroul de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu.

Micul Bambi e acum în afara oricărui pericol. Animalul va mai rămâne sub supravegherea personalului Ocolului Silvic Bolintin-Vale pănă își va recupera forțele și până când se va lua o decizie cu privire la întoarcerea lui în pădure sau trimiterea la o grădină zoologică. 

Conservarea fondului forestirer, în sarcina Directiei Silvice

Direcția Silvică Giurgiu este instituția abilitată să acționeze pentru apărarea, conservarea și dezvoltarea durabilă a fondului forestier proprietate publică a statului, fond pe care îl administrează, precum și pentru gospodărirea și valorificarea vanatului și a celorlalte produse ale pădurii specifice fondului forestier, potrivit reglementărilor legale, în condiții de eficientă economică.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite