Peste 15 tone de petarde şi artificii, ascunse printre cartofi. Veneau din Bulgaria către Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

Şoferul camionului a încercat să introducă în ţară materialele pirotehnice prin metoda „capac”, susţin poliţiştii de frontieră.

Poliţiştii de frontieră, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Giurgiu, au descoperit într-un autocamion, 15.000 de kilograme de articole pirotehnice, pe care un şofer român a încercat să le introducă în ţară, fără a deţine autorizaţiile necesare.

Poliţiştii spun că petardele şi artificiile erau ascunse în autoremorca mijlocului de transport prin metoda „capac”, în spatele unor paleţi cu cartofi.

Descoperirea a fost făcută duminică, 5 decembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. În jurul orei 16.30 s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, un cetăţean român, în vârstă de 64 de ani.

„Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 21,5 tone de cartofi, marfă încarcată din Bulgaria pentru o societate din municipiul Bucureşti”, transmite Poliţia de Frontieră.

În urma controlului fizic efectuat asupra autocamionului, s-a constatat faptul că în spatele a şase paleţi cu cartofi erau ascunse, prin metoda capac, sute de cutii care conţineau aproximativ 15.000 de kilograme de articole pirotehnice (petarde, artificii).

„În cauză se derulează cercetări pentru derularea de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, mai spun poliţiştii de frontieră.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Când se va circula pe şoseaua de centură - Podul Prieteniei. Grindeanu: Era o ruşine ca intrarea în ţară să nu arate cum trebuie

Lider PNL, despre viitorul preşedinte al României: „S-ar putea să intre în scenă, cu şanse reale, un candidat din partea naţionalistă”. Ce spune despre Iohannis

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite