Panouri solare pentru Primărie şi şapte clădiri din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, municipalitatea va pune în aplicare un proiect privind instalarea de panouri solare la mai multe blocuri de locuinţe, precum şi la câteva clădiri care aparţin municipalităţii. 80% din valoarea investiţiei va fi suportată din Fondul pentru Mediu

Valoarea totală a proiectului depus în septembrie 2009 la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) este de 2,3 milioane de lei, Primăria urmând să suporte 20% din cheltuielile eligibile şi cheltuielile neeligibile adică 658.000 de lei.
De proiect vor beneficia Primăria municipiului Giurgiu, patru blocuri de locuinţe sociale din cartierul Obor, două blocuri ANL de pe strada Petre Ghelmez precum şi Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Valahul”.
În urma instalării panourilor solare va fi asigurat necesarul de apă caldă menajeră precum şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea energiei solare ca resursă principală de energie termică. De asemenea, reprezentanţii dau asigurări că se vor face economii şi la facturi.
Contractul de finanţare pentru implementarea proiectului a fost semnat în octombrie 2010, luna trecută AFM virând Primăriei municipiului Giurgiu suma de 84.413 lei aferente contribuţiei nerambursabile din totalul sumei consumate pentru partea de proiectare.
Conform declaraţiilor consilierului în cadrul serviciului Programe Europene al Primăriei Giurgiu, Afrodita Grădinaru, panourile solare vor fi montate în această vară. În cazul Primăriei, panourile solare urmează să fie instalate pe garajele din incinta instituţiei.
Primele panouri solare au fost montate în municipiul Giurgiu în anul 2001, în zona Policlinicii, ulterior extinzându-se şi în alte cartiere.




Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite