Mister pe Dunăre. Trupul unui marinar, descoperit în Portul Giurgiu

0
Publicat:

Trupul unui marinar bulgar, care a pierit în apele fluviului Dunărea în timpul unei manevre de acostare în Portul Giurgiu, a fost găsit, marți, 25 iunie 2024. Corpul său a fost descoperit Podului Prieteniei.

Trupul bărbatului a fost găsit în portul Giurgiu. FOTO Arhivă
Trupul bărbatului a fost găsit în portul Giurgiu. FOTO Arhivă

Polițiștii au declanșat o anchetă pentru a determina dacă a fost vorba de un omor, potrivit Agerpres.

„La data de 22 iunie 2024, ora 10,10, poliţiştii Serviciului Judeţean de Transporturi Giurgiu au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că un marinar, cetăţean bulgar, de 61 de ani, ar fi căzut în apă în timpul efectuării manevrei de acostare a unei nave, în portul Giurgiu şi nu ar mai fi ieşit la suprafaţă. În cauză au fost efectuate activităţi de căutare cu ambarcaţiuni ale lucrătorilor ISU Giurgiu şi de la ITPF Giurgiu.

La data de 25 iunie, ora 17,25, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că, în zona braţului ARA al fluviului Dunărea, în dreptul Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, ar fi observat un cadavru plutind. Cadavrul a fost identificat de către poliţişti ca fiind al bărbatului dispărut la data de 22 iunie anul curent", se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

La sesizare s-au deplasat și pompierii de la ISU Giurgiu, cu o barcă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de stingere, două ambulanţe SAJ şi un echipaj de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa Bucureşti-Ilfov.

La căutări a participat inclusiv o ambarcaţiune din cadrul Poliţiei de Frontieră.

Acţiunea de căutare a fost îngreunată de curenţii puternici, apa având o adâncime de aproximativ 10 metri în locul în care bărbatul ar fi fost văzut ultima dată”, au precizat pompierii.

Poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Giurgiu continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite