Incendiu puternic în municipiul Giurgiu. Au ars 2.000 de metri pătrați de vegetație uscată

0
Publicat:

Aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată au ars joi seara, pe un teren viran situat în șoseaua Portului din municipiul Giurgiu. Incendiul s-a produs din cauza unui foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

Incendiu. FOTO ISU Giurgiu
Incendiu. FOTO ISU Giurgiu

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Foc în aer liber, lăsat nesupravegheat

Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta în mai multe focare și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă, fiind o zonă cu multă vegetație și lăstăriș.

„Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui foc în aer liber, lăsat nesupravegheat. Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor”, a transmis ISU Giurgiu.

Pompierii averrizează că în astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite