FOTO Prima ninsoare şi la Giurgiu. Servicii de permanenţă în toate primăriile din judeţ de teama codului galben

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi a fost o zi specială pentru giurgiuveni după ce în municipiu au început să cadă primii fulgi din acest sezon. Chiar dacă oficial iarna va începe de la 1 decembrie, Giurgiu a intrat deja sub avertizare de cod galben de ninsoare, Instituţia Prefectului punând deja în gardă primăriile din judeţ.

Primele semne de iarnă în Giurgiu au început încă de duminică atunci când temperaturile au scăzut cu câteva grade Celsius, iar pentru câteva ore ploaia a dat bătăi de cap şoferilor.

Totuşi prima ninsoare din această perioadă a avut loc marţi dimineaţă, iar copiii speră ca miercuri zăpada se va depune suficient pentru a putea face bulgări şi a scoate săniile.

Ninsoare şi vânt puternic

Începând cu ora 20.00, Giurgiu a intrat sub avertizare de cod galben de ninsori alături de alte 16 judeţe (Timiş, Hunedoara, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău) şi municipiul Bucureşti.

Atenţionarea a fost făcută de Administraţia Naţională de Meteorologie, fiind valabilă până miercuri la ora 14.00.

În acest interval sunt aşteptate ninsori, intensificări ale vântului şi viscol.

Cantităţile de precipitaţii vor ajunge până la 20 de litri pe metru pătrat , iar vântul va avea intensificări cu viteze de până la 70 de kilometri pe oră.

Prefectul judeţului Giurgiu, Carmen Crişu a dispus instituirea permanenţei în primării pentru ca autorităţile locale să fie pregătite în eventualitatea producerii unor situaţii de urgenţă.

Vă mai recomandăm:

FOTO Prima ninsoare la Alexandria. Urmează cod galben de ninsori

Cod galben de ninsori şi vânt

Comandament de iarnă, la Sectorul 3

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite