Fetiță de nici doi ani, salvată de un paramedic aflat în timpul liber. „Nu respira, era vânătă”
0Un pompier militar de la ISU Giurgiu a salvat viața unei copile de un an și opt luni. Era în timpul liber când bunica fetiței a început să strige după ajutor. Salvatorul povestește ce s-a întâmplat.
Colegii militarului au postat pe Facebook tot ce s-a întâmplat, așa cum el le-a relatat.
Plutonierul adjutant șef Cornel Ghincea este pompier în cadrul Detașamentului Giurgiu, din anul 2007. A fost omul protrivit la momentul potrivit.
„Își privește mâinile care au salvat o viață și încă are lacrimi în ochi când ne vorbește despre Cezara, o fetiță de un an și opt luni și de bunica ei, care au trecut printr-un adevărat coșmar”, scriu colegii din cadrul ISU Giurgiu.
Salvatorul era în localitatea Adunații-Copăceni în interes personal, fiind în timpul său liber. Stătea de vorbă cu cineva în clipa în care a auzit țipete într-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe.
„Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac, striga femeia disperată”, povestește pompierul. A intrat imediat în curte și a luat copilul în brațe.
„Atunci am văzut că era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii”, povestește plutonierul.
Ca paramedic SMURD știa că trebuie acționat cât mai repede. Secundele i se păreau atât de lungi și tot ce își dorea era ca fetița să reacționeze.
„O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație...“, își amintește Cornel.
În tot acest timp, oamenii din jur au sunat la 112. Starea fetiței se îmbunătățise, dar avea nevoie, în continuare, de supraveghere și asistență medicală.
Micuța a fost preluată de ambulanță și transportată la un spital de pediatrie din București.
Cornel Ghincea a ținut legătura cu familia și aflat că fetița se simte bine. Abia așteaptă să o revadă când va fi externată și să se cunoască mai bine.