Zece scanere pentru temperatură vor fi amplasate la intrările în instituţiile publice din Galaţi. La ce folosesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scanerele termice erau de ja folosite în aeroporturi FOTO Arhivă Adevărul
Scanerele termice erau de ja folosite în aeroporturi FOTO Arhivă Adevărul

Dispozitivele au fost cumpărate de Primăria Galaţi de la Vodafone Romania, contractul având o valoare de 92.400 lei, fără TVA. Scanerele vor ajuta la depistarea persoanelor care au febră, în contextul pandemiei de Covid-19.

Primăria Galaţi a decis ca la intrările în sediile proprii să fie montate zece termoscanere care să ajute la depistarea persoanelor care au febră, adică unul dintre simptomele foarte frecvente al Covid-19. 

Municipalitatea a confirmat că tocmai a atribuit un contract în valoare de 92.400 de lei fără TVA societăţii Vodafone Romania, pentru „Echipamente scanare IR - non contact". Este vorba despre zece „termometre IR de mare precizie, cu software integrat pentru detectarea temperaturii şi alertare”, după cum au precizat reprezentanţii Primăriei.  Potrivit contractului, termenul de livrare a acestora este de 14 zile.

Conform specificaţiilor tehnice, intervalul de măsurare a temperaturii este de 30 grade Celsius până la 42 grade Celsius, distanţa de măsurare este cuprinsă între 0,5 m şi 1 m, iar marja de eroare este de plus/minus 0,5 grade. 

Dispozitivele vor fi instalate în următoarele locuri: sediul central, Direcţia de Asistenţă Socială, sediile Direcţiei de Impozite şi Taxe, Starea Civilă, Evidenţa Populaţiei şi Arhivă. Deocamdată vor scana doar angajaţii instituţiei, însă ele vor fi folosite şi în eventualitatea că programul cu publicul va fi reluat, într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite