VIDEO Scene terifiante la Galaţi: doi oameni ai străzii au fost stropiţi cu benzină şi incendiaţi de un necunoscut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre oamenii străzii se chinuie să stingă flăcările care îi cuprinseseră hainele Foto: Adevărul
Unul dintre oamenii străzii se chinuie să stingă flăcările care îi cuprinseseră hainele Foto: Adevărul

O persoană care nu a fost încă identificată de poliţişti a fost deranjată de doi oameni ai străzii şi a ales o modalitate barbară de a scăpa de ei. A profitat de faptul că oamenii fără adăpost dormeau şi i-a stropit cu benzină, după care le-a dat foc. Una dintre victime se zbate între viaţă şi moarte la spital.

Doi bărbaţi fără adăpost din Galaţi, de 49 şi 59 de ani, au ajuns, vineri, în stare gravă la secţia de arşi a Spitalului Judeţean din Galaţi, după ce o persoană necunoscută i-a stropit cu benzină şi le-a dat foc. Oamenii străzii îşi construiseră din cartoane o locuinţă improvizată în cartierul I.C. FRimu din Galaţi, în zona cunoscută ca ”Două Babe”, lângă sediul unei foste bănci.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un necunoscut, deranjat probabil de faptul că cei doi bărbaţi fără adăpost intenţionau să se stabilească în zonă pe perioada iernii, i-a stropit pur şi simplu cu benzină şi le-a dat foc.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum un individ se apropie de oamenii străzii şi aruncă benzină pe ei, după care le dă foc, profitând de faptul că aceştia dormeau. Mai mulţi locatari din zonă, alertaţi de strigătele de durere ale oamenilor fără adăpost, au sunat la 112. În disperare de cauză, oamenii au stins focul care cuprinsese hainele victimelor cu extinctoarele de la maşini, iar victimele au fost transportate ulterior la spital cu arsuri grave.

„Am fost solicitaţi să intervenim dimineaţă, pe la ora 3.00, în I.C. Frimu, la doi bărbaţi, unul de 49 de ani şi altul de 59 de ani, oameni fără domiciliu care dormeau undeva în faţă unui bloc; ar fi trecut cineva pe acolo şi le-ar fi dat foc. Cel de 49 de ani are arsuri pe circa 75% din suprafaţa corpului, e destul de grav. Celălalt are arsuri la picioare şi la mâna dreaptă. E mai uşor, să spunem, undeva la 20 la sută. Au fost preluaţi de noi, li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean, la secţia de arşi”, a declarat  directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi.

fosta banca

Zona unde au fost incendiaţi cei doi oameni fără adăpost

Poliţia nu l-a identificat deocamdată pe autorul gestului înfiorător de vineri noaptea. Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a deschis un dosar penal pentru tentativă la omor calificat. Unul dintre oamenii străzii este în stare critică la spital şi nu se ştie dacă va supravieţui.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite